Nyheter

e-learning-företaget Trainor expanderar i Norden

Den ledande leverantören av utbildning för elsäkerhet, digitala lösningar och konsulttjänster för den globala energi-, förnybar energi, el- och nätsektor, och maritima industri, Trainor, har säkerställt nya investeringar från EV Private Equity för att stödja sina ambitiösa internationella expansionsplaner. I investeringen kommer EV Private Equity att bli majoritetsaktieägare, tillsammans med Trainors ledning och anställda.

Trainor har utvecklat egenutbildning, blandat lärande, klassrumskurser och skräddarsydda kurser för alla kundbehov.

Kurserna erbjuder internationellt erkända ackrediteringar, vilket gör det möjligt för individer att arbeta inom olja och gas, förnybar energi och verktyg, ofta i komplexa och farliga miljöer.

Den förnybara sektorn kommer att bli ett nytt fokusområde för Trainor.

Enligt Renewable UK kan direkt och indirekt sysselsättning inom vind-, våg- och tidvattenergisektorerna växa från 34 000 2013 till över 100 000 år 2023.

Peter Svarrer, tillträdande verkställande ordförande på Trainor, sa i samband med investeringen:

– Som ett företag med ett starkt norskt arv och globala länkar är EV Private Equity den perfekta passformen för att stödja Trainors nästa tillväxtfas. Denna investering skapar en spännande möjlighet för Trainor att driva tillväxt i Norden såväl som den blomstrande förnybara energisektorn.

– Trainor verkar på marknader med hög tillväxt, med e-lärande som förväntas växa med 80% från 2017 till 2023, och efterfrågan på el förväntas öka med 68% från 2016 till 2040, i linje med världens åtagande till energiövergången.

Per Arne Jensen på EV Private Equity:

– Trainor har etablerat en ledande position inom specialiserad utbildning för elektrisk säkerhet för företag inom energi- och energisektorn genom att tillhandahålla banbrytande e-lärande innehåll och funktionalitet, vilket möjliggör ett mer uppslukande och användarvänligt deltagarupplevelse.