Nyheter

ABB:s laddare för elbilar utvald för att modernisera infrastrukturen för elfordon i Japan

ABB:s laddare Terra 184 stöttar moderniseringen av Japans laddinfrastruktur för elfordon. De kompakta högeffektsladdarna kommer installeras över hela landet för att erbjuda snabba och bekväma laddningsalternativ var som helst och när som helst.

ABB:s nyligen lanserade laddare för elbilar, Terra 184, har blivit utvald av Japans e-Mobility Power Co.,INC, (eMP) för att modernisera infrastrukturen hos landets marknad för elfordon och accelerera landets skifte mot hållbara transporter. Inga finansiella detaljer angavs.

Projektet utgör en del av en bredare satsning i Japan för att öka antalet elfordon och plug-in-hybrider med mellan 20 till 30 procent till 2030, från endast 1 procent 2018.

eMP är ett samriskföretag mellan Tokyo Electric Power Company Holdings (TEPCO) och Chubu Electric Power, två av Japans största energiföretag.

För att uppmuntra valet av elbilar jobbar eMP för att minska laddningstäthet och öka tillgängligheten till laddstationer, vilket möjliggör för användare att ladda sina fordon när som helst och var som helst. För att modernisera laddinfrastrukturen för elfordon kommer eMP att ersätta föråldrade laddare med mer än 250 Terra 184-enheter. Leveranserna beräknas börja i höst.

eMP kommer installera laddarna vid butiker i anslutning till vägar, längs motorvägar och andra offentliga platser för att på så sätt ge användarna snabb och enkel tillgång. Med möjligheten att ladda två elfordon samtidigt är ABB:s snabba och kompakta Terra 184-laddare optimala för Japans städer.

Frank Muehlon, global chef för ABB:s verksamhet för infrastrukturlösningar för e-mobility, säger:

– TEPCO, eMP:s största aktieägare, ledde utvecklingen av laddningsstandarden CHAdeMO som påbörjade e-mobilitetsrevolutionen. Vi är därför väldigt glada över att ha blivit utvalda av e-Mobility Power Co. när Japan nu arbetar för att gå över till en ny och hållbar framtid för transporter.

Shoko Yotsuyanagi, chef för eMP, säger:

– Vi är väldigt glada över att arbeta tillsammans med ABB för att introducera högeffektsladdare som tillåter laddning av två fordon samtidigt och som kontrolleras och underhålls på distans via OCPP, ett internationellt standardprotokoll. Det är ett stort steg mot att uppnå eMP:s mål.

Terra 184 kan också kopplas upp via ABB Ability™ – ABB:s enade, industriövergripande, digitala erbjudande som sträcker sig från enhet till edge till molnet – för centraliserad kontroll och snabb global service för uppdatering av programvaror och underhåll vilket är avgörande för den snabba utvecklingen av infrastruktur för elfordon.

Terra 184 är den nyaste medlemmen i ABB:s bästsäljande Terra-familj av laddare och stöttar alla laddningsstandarder på marknaden, inklusive CCS, CHAdeMO och AC. Med högt anpassningsbara funktioner som system för kabelhantering, skärmar och terminaler för betalkort, levererar Terra 184 maximal laddningsbekvämlighet för ett stort spann användare av elfordon.

Muehlon sammanfattar:

– ABB:s Terra 184-laddare är resultatet av över ett decennium av expertis inom lösningar för laddning av elfordon och är utformade för att möta behoven av elektriska fordon idag och potentialen hos en fullt elektrifierad morgondag.

Bild av Pierre Blaché