Nyheter

SCA väljer Midroc och hissar från ALT

SCA anlitade för tre år sedan ALT Hiss’ återförsäljare Midroc Electro för leverans och montage av hissar till storinvesteringen av massabruket i Östrand. Nu gör SCA det igen till utbyggnaden av massa- och pappersbruket Obbola.

Utbyggnaden av massabruket Östrand i Timrå var en stor investering på i storleksordningen 8 miljarder kronor. ALTs återförsäljare Midroc levererade och monterade tre ALT Maxima industrihissar till projektet. Och nu är det dags igen. När pappersbruk Obbola expanderar med en ny pappersmaskin för att kraftigt kunna öka produktionen, också det en stor investering på 7,5 miljarder kronor, väljer SCA återigen Midroc som hissleverantör.

Den här gången ska Midroc leverera och installera fem stycken ALT Maxima industrihissar.

Det handlar bland annat om en hiss med lastkapacitet på 3500 kg och lyfthöjd på 27,5 meter, en hiss med 2350 kg lastkapacitet och inte mindre än 28 meters lyfthöjd samt en hiss med lastkapacitet på 6500 kg och två plans lyfthöjd.

Dessutom har Midroc i samband med den här affären även fått i uppdrag att bygga om en hiss hos SCAs sågverk i Bollstabruk

– Givetvis känns det bra att återigen få förtroendet att leverera hissar till SCA. Det är ett kvitto på att vi har gjort bra ifrån oss i tidigare projekt, säger Christer Löfqvist, avdelningschef för Hiss hos Midroc.

– Det är tydligt att vi i Midroc har en kompetent återförsäljare och samarbetspartner, säger Erik Björkqvist, ansvarig för återförsäljare på ALT, och avslutar:

– Det visar också att våra hissar, och vår industrihiss Maxima i det här fallet, står sig väl i konkurrensen.