Nyheter

Rottneros: Förändringar i koncernledningen

Rottneros gör förändringar i koncernledningen framöver för att säkra generationsväxlingen inom inköp samt fokusera mera på satsningarna inom Packaging och Innovation.

Inköp

Arvid Svanborg har rekryterats som ny inköpsdirektör i Rottneros och kommer tillträda senast 1 november 2020. Arvids utnämning är resultatet av en grundlig rekryteringsprocess. Den nuvarande inköpsdirektören Ingemar Eliasson har aviserat att han vill gå i pension i början av 2021, i samband med att han fyller 65 år.

Arvid Svanborg har en gedigen bakgrund inom virkesmarknaden. Han kommer närmast från befattningen som vd för Västkustens Skog AB. Dessförinnan har Arvid varit virkeschef inom BillerudKorsnäs, jobbat med råvarufrågor för IKEA i Asien samt varit anställd på Mellanskog. I botten har han en utbildning från SLU som jägmästare och en MBA från Uppsala Universitet.

– Jag är mycket glad att vi lyckats rekrytera Arvid till Rottneros. Han har en bred och gedigen bakgrund inom försörjningsfrågor i massa- och pappersindustrin samt relaterade verksamheter. Hans erfarenheter från både större och mindre organisationer kommer bidra till Rottneros fortsatta utveckling som ett företag som vill göra skillnad, säger Lennart Eberleh, koncernchef och vd för Rottneros AB.

– Det fyller mig med stor glädje att jag kommer få möjlighet att ta hand om Rottneros inköpsfrågor. Rottneros är en välkänd aktör inom branschen som jag har följt under lång tid och den förändring som har skett de senaste åren är imponerande. Det ska bli mycket roligt och inspirerande att få vara del av den fortsatta resan, säger Arvid Svanborg.

Arvid kommer att ingå i koncernledningen.

Rottneros Packaging

Den 1 juni kommer Jens Hallendorff tillträda som platschef för Rottneros Packaging i Sunne och ingå i koncernledningen. Han kommer närmast från rollen som säljchef för högutbytesmassor inom Rottneros AB.

– Jens uppgift blir att leda utvecklingen av Packaging i nästa fas i och med att vi fördubblat vår produktionskapacitet. Med en bakgrund från AssiDomän, Stora Enso, Södra Cell och BillerudKorsnäs där han har jobbat med produktion, teknisk kundtjänst, produktutveckling och nu senast hos Rottneros med försäljning, är han den perfekta kandidaten för att leda Rottneros Packaging från projekt till verksamhet. Jens har även ett genuint intresse för ledarskapsfrågor. Det är extra roligt att välkomna honom till koncernledningen, ett kvitto på att vi lever som vi lär och försöker skapa bästa möjliga förutsättningar för en intern karriär i koncernen, säger Lennart Eberleh.

Nils Hauri, som är ansvarig för Innovation och strategiska projekt och också varit platschef för Packaging kommer fokusera helt på Innovation och strategiska projekt framöver.