Nyheter

Nytt samarbete: LG Solar och Kraftpojkarna Sverige AB

LG Electronics utökar sin solpanelssatsning genom ett nytt distributionsavtal med Kraftpojkarna Sverige AB. Genom samarbetet får LG Skandinaviens största systemdistributör inom solenergi, laddinfra och energilagring som samarbetspartner för sina solcellsmoduler. Avtalet ger Kraftpojkarnas kunder tillgång till LG Solars kraftfulla, robusta och estetiskt utformade solcellsmoduler som levereras med en äkta 25 årig produktgaranti.

Bland produkterna som omfattas av avtalet finns de högkvalitativa och flera gånger prisbelönta LG-solmodulerna i NeON 2-serien med den innovativa CELLO-tekniken samt NeON R-serien med Back Contacts.

– Solenergin är en grundpelare i framtidens globala energisystem där kvalitet, pålitlighet och prestanda är viktiga egenskaper för att skapa ett hållbart system. Vi ser att både nordiska installatörer och anläggningsägare också uppmärksammar detta i större skala och vi är därför glada över att nu ha LG Solar som partner. Detta gör det möjligt för oss att erbjuda marknaden högeffektiva, robusta solcellsmoduler av hög kvalitet med ytterst goda och pålitliga garantier, säger Albin Hasselström, Marknadschef Kraftpojkarna Sverige AB.

– Samarbetet med Kraftpojkarna Sverige AB är ytterligare ett bevis på uppskattningen av våra högpresterande solpaneler på den nordiska marknaden. Kraftpojkarnas starka nordiska nätverk av installatörer kommer att ge oss ett mycket starkt stöd i arbetet att etablera varumärket LG Solar, stärka försäljningspotential och ta en större marknadsandel, säger Pejman Maparzadeh, Key Account Manager för den nordiska solcellsavdelningen på LG Electronics Nordic AB.