Nyheter

Dalarna Science Park får ny VD

Angelica Ekholm efterträder Sture Eriksson som verkställande direktör

Angelica Ekholm har utsetts till ny verkställande direktör för Dalarna Science Park. Angelica kommer närmast från rollen som Näringslivschef i Borlänge kommun. Angelica har ett gediget kontaktnät upparbetat i Dalarna efter många år inom såväl lokalt näringsliv som offentlig förvaltning. Angelica tillträder som verkställande direktör den 17 augusti 2020.

– Jag har under hela mitt professionella liv arbetat i organisationer där utveckling och innovation varit ledstjärnor i vardagen. Jag brinner för nytänkande, att lösa utmaningar och skapa tillväxt. Jag är därför oerhört stolt över att ha blivit erbjuden uppdraget att få driva Dalarna Science Park framåt och bygga vidare på de starka insatser som redan gjorts, säger tillträdande verkställande direktören Angelica Ekholm.

Rekryteringen av ny VD har pågått under våren via en extern rekryteringsfirma efter en tydlig kravprofil framtagen av styrelsen för Dalarna Science Park.

– Vi är väldigt nöjda med att kunna rekrytera Angelica till rollen som vd för Dalarna Science Park. Med Angelica kommer vi få en kommunikativ, kreativ och engagerad ledare som drivs av utveckling. Hon kommer med sina tidigare erfarenheter och sitt breda kontaktnät kunna utöka samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor på ett bra sätt, säger Jörgen Isaksson, styrelseordförande för Dalarna Science Park.