Nyheter

Valutahandel.se synar oljemarknaden och diskuterar varför brent har vänt

Från $19 till över 30 dollar per fat, en uppgång på 58%. Så har marknaden för brent-oljan utvecklats de senaste 13 handelsdagarna. Valutahandel.se synar oljemarknaden och diskuterar varför brent har vänt.

Häng med och upptäck några utav anledningarna till den kraftiga prisökningen för brents oljepris på slutet.

Det har varit rejäla svängningar på oljemarknaden den sista tiden och många traders hyllar volatiliteten, som en möjlighet att lyckas. Det krävs nämligen inte alltid så stora svängningar för att göra bra vinster vid handel med olja genom en licensierad råvarumäklare.

– När Valutahandel.se synar oljemarknaden så är det tydligt att några faktorer speciellt har orsakat volatilitet för alla som livnär sig på trading med olja, eller har det som ett roligt extraknäck. Många som normalt sysslar med valutahandel passar numera på att diversifiera portföljen med råvaror på grund av den ökade volatiliteten där, berättar Markus Jalmerot.

Den utlösande faktorn för nedgången på oljemarknaden är det avslutade samarbetet mellan Ryssland och Saudi Arabien, som fick oljan att svämma över, till rekordlåga priser.

Till slut så krävde Donald Trump att Saudi Arabien skulle göra något för att få upp oljepriset. Vid ett misslyckade, så kommer USA att ta tillbaka sina trupper från Saudi Arabien.

Till slut så slöt Ryssland och OPEC ett avtal igen, vilket fått oljepriset att rusa uppåt på slutet. En anledning till prisuppgången är samtidigt att viss skifferolja från USA blivit olönsamt att brya upp just nu.

BIld av Shaun Undem