Nyheter

Norsk industriutveckling i raketfart

PwC, OutSystems och Cognite har bildat en strategisk allians för att skapa nya lösningar för snabb digitalisering lämpade för tillverkningsindustri, energi- och infrastruktursektorn.

Det första pilotprojektet är redan igång i Norden, med den norska komponenttillverkaren Aarbakke.

Aarbakke är ett av de företag i Norden som kommit längst i sin digitaliseringsresa och var 2019 nominerat till titeln ”Norges smartaste industriföretag”. Med projektet vill man ta nästa steg, genom att kunna operationalisera data och utveckla nya applikationer på kortare tid. Sedan tidigare är man kund till alla tre företagen i alliansen, och initiativet pågår nu på PwC:s utvecklingshub Energy Experience Center, som är baserad i Norge.

– Den här applikationen hjälper till att leverera data till våra operatörer för att ge större överblick och bättre beslutsfattande. Med lättillgänglig, kontextualiserad data från Cognite Data Fusion och den snabba applikationsutveckling som är möjlig på OutSystems-plattformen har PwC:s utvecklare snabbt kunnat bygga och driftsätta den, säger Rolf Thu, ansvarig för R&D inom smarta fabriker på Aarbakke.

Målet med den strategiska alliansen är att korta tiden från idé till komplex applikation från år till veckor, berättar de tre företagen i ett gemensamt pressmeddelande.

PwC:s expertis inom change management och digital strategi, Cognites datahanteringsplattform och OutSystems-plattformen för snabb, intuitiv low-code-utveckling är de tre komponenterna som ska göra det möjligt.

– Att förändra de här industrierna genom teknologi och innovation kommer att vara mycket viktigt för många människor, och det här partnerskapet är i en unik position för att skapa värde för kunderna, säger Peter Dunlap, global kanalchef på OutSystems.