Nyheter

Ny förhandlingschef på IKEM

Henrik Stävberg tar över som förhandlingschef på IKEM – Innovations- och kemiindustrierna den 1 juli. Han efterträder Lars Askelöf som går i pension.

Henrik Stävberg har de senaste fem åren varit biträdande förhandlingschef på IKEM. Innan dess var han förhandlare och rådgivare. Han är alltså både välbekant med arbetet och välkänd bland IKEM:s medlemsföretag och fackliga motparter.

― Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att utveckla IKEM:s förhandlingsorganisation och våra partsrelationer. Detta samtidigt med att fortsatt bidra till ett väl fungerande samarbete inom industrin och inom Svenskt Näringsliv, säger Henrik Stävberg.

Avtalsförhandlingarna för industrisektorn var inne i ett slutskede när parterna den 20 mars beslöt att det nuvarande avtalet skulle förlängas till den 31 oktober 2020 på grund av coronakrisen. Förhandlingarna är satta på paus, men ska om planen håller tas upp igen den 1 oktober då med ny förhandlingschef.

― Jag är mycket glad över att Henrik har tackat ja till att axla rollen som förhandlingschef på IKEM. Henrik är en erfaren och skicklig förhandlare med mångårig erfarenhet av fackliga förhandlingar. Det är en styrka att han varit med under hela förhandlingsperioden när vi ska återuppta förhandlingarna i höst, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM.

Nuvarande förhandlingschefen Lars Askelöf går i pension till sommaren efter åtta år som förhandlingschef på IKEM. Henrik Stävberg, som har varit anställd sedan 2012, tar över som förhandlingschef den 1 juli.