Nyheter

Ny ordförande för Skogsindustrierna

Henrik Sjölund, vd och koncernchef för Holmen, har valts till ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna vars medlemmar tillsammans stod för 10 procent av svenskt exportvärde förra året.

Rollen som styrelseordförande för Skogsindustrierna är ett uppdrag som branschföretagens vd:ar roterar mellan sig och innehar under två år.

– Tillväxten avtar generellt i samhället nu. Det påverkar hela näringslivet genom minskad efterfrågan. Samtidigt tillverkar skogsindustrin många viktiga produkter som människor behöver i sin vardag. Detta är allt från trä för klimatsmart byggande, hygienprodukter och förpackningar för läkemedel, livsmedel och transporter. Vi lever i en värld där globalisering och urbanisering ökar. Vi behöver fortsätta hålla igång produktionen och den samlade värdekedjan för jobbens, exportens och samhällets skull, säger Henrik Sjölund, VD och koncernchef i Holmen och ny ordförande i Skogsindustrierna.

– Att på politisk nivå skapa förståelse och rimliga villkor för vårt hållbara skogsbruk är en av de viktigaste frågorna för Skogsindustrierna. Vår bransch och vår förnybara råvara är en förutsättning för en hållbar, fossilfri utveckling. Vi behöver bruka skogen mer, inte mindre för en uthållig klimatomställning. Detta är branschens viktigaste fråga, fortsätter Henrik Sjölund VD och koncernchef i Holmen och nytillträdd ordförande i Skogsindustrierna.

Valet av ny ordförande för Skogsindustriernas styrelse skedde på organisationens årsmöte den 21 april som hölls i anslutning till konferensen Forum för Bioekonomi, som i år genomfördes som en digital livesändning.

Se sändningen i efterhand här:

 https://www.skogsindustrierna.se/aktuellt/evenemang/skogsnaringsveckan/forum-for-bioekonomi-under-skogsnaringsveckan-2020/livesandning/