Nyheter

Bankutmanaren Qred förmedlar brygglån för företag

Coronautbrottet har drabbat svenska småföretagare hårt. Nyligen fick Riksgälden i uppdrag av svenska regeringen att verkställa det garantiprogram som tidigare har presenterats. Nu blir fintechbolaget och bankutmanaren Qred en del av garantiprogrammet genom att förmedla brygglån för företag vars verksamhet drabbats av corona.

På uppdrag av regeringen ska Riksgälden verkställa det garantiprogram som presenterats för att stötta småföretagare som drabbats av coronautbrottet. Paketet innehöll bland annat övertagandet av delar av en eventuell kreditförlust för lån till små och medelstora företag som har förlorat 20 procent eller mer av sin omsättning till följd av coronautbrottet.

Qred kommer som en del av garantiprogrammet, kunna förmedla lån anpassade till småföretag som påverkats av corona.

– Vi står alltid på småföretagarnas sida och i dessa tider försöker vi göra allt vi kan för att stötta dem. Tidigt tog vi ställning i frågan; vi skickade ett öppet brev till Per Bolund och gav oss in i debatten om utformningen av statens och riksbankens stödpaket. Det gör det såklart roligt att nu kunna bidra till att även de minsta företagen kan ta del av Riksgäldens företagsakut, säger Andrea Romander, Head of Communications på Qred. 

I Sverige skapas 4 av 5 jobb av småföretagare vilket gör dem till ryggraden i hela ekonomin. De senaste veckorna har gått hårt åt och varit utmanande för företagens verksamheter och många har upplevt nedgång i kundflöden och ordrar. Därför kan nu småföretag som bland annat kan visa på en förlust på minst 20 procent av sin omsättning till följd av corona ansöka om brygglånet.

För att läsa mer om villkoren för brygglånet och för att ansöka, vänligen besök: 

https://info.qred.com/brygglan