Nyheter

Samarbete med Esdec för montagesystem för tak

Esdec, global leverantör av montagesystem för takpaneler tillkännager nu samarbetet med Kraftpojkarna, Sveriges ledande distributör inom solenergi, laddinfrastruktur och energilagring. Kraftpojkarna kommer att erbjuda hela Esdec-produktportföljen till deras nätverk av installatörer i Norden.

Solelbranschen utvecklas starkt i de nordiska länderna.

En alltmer intressant PV- och lagringsmarknad utvecklas: 2018 nådde Norden en imponerande 1,6 gigawatt (GW) kumulativ installerad fotovoltaisk (PV) kapacitet, enligt de senaste siffrorna från International Renewable Energy Agency (IRENA).

Kraftpojkarna satte upp ett mål att via sitt nätverk bidra till att installera upp till 100 – 120 MW i år.

Albin Hasselström, Chief Marketing Officer på Kraftpojkarna:

– Genom att lägga till Esdecs produkter i vår portfölj kan vi erbjuda våra kunder högkvalitativa och pålitliga montagesystem för solpaneler på taket. För oss är det viktigt att arbeta med leverantörer av högkvalitativa produkter som dessutom levererar bra tjänster till våra kunder som produktutbildning och teknisk support.

– Våra produkter testas omfattande på brandsäkerhet, vind, snö och stormar och uppfyller de striktaste säkerhetsnormerna, vilket gör dem mycket lämpliga för de specifika förhållandena här i Norden, säger Jonas Frank, Sverigechef för Esdec. Och naturligtvis är vi mycket stolta över att samarbeta med den svenska ledande distributören Kraftpojkarna. Med deras omfattande nätverk i Norden kan vi fortsätta vår expansion över hela Europa.

Bild av Michal Jarmoluk