Nyheter

Jönköpings Energi gör ett vägval

Bolaget ska bli ett tjänsteföretag som ska erbjuda kunden ett brett utbud av energi- och kommunikationslösningar. För att lyckas behöver företaget komplettera med kompetenser.

– Rekryteringsbehovet är nu och en tid framåt. Just nu har vi nio tjänster ute och vi kommer fortsätta rekrytera ett tiotal nya medarbetare fram till och med oktober, berättar Helena Lundstedt, Ansvarsområdeschef HR och hållbarhet på Jönköping Energi.

Situationen med covid-19 sätter sina spår i näringslivet och media berättar om permitteringar och uppsägningar varje dag. Men hos Jönköping Energi råder det motsatta. Där har bolaget gjort ett vägval och genomgår just nu en förändringsresa inom organisationen.

– Beslutet innebär att vi säkrar upp och fortsättningsvis kommer stå stadigt på två ben. Där det ena benet står för vår fortsatta utveckling av infrastruktur och det andra för tillväxt som tjänsteleverantör. Där vi med kunden i fokus vågar utveckla nya produkter och tjänster, berättar Fridolf Eskilsson, VD på Jönköping Energi.

– Just nu är vi inne i ett spännande skede där kunderna efterfrågar nya innovativa energi- och kommunikationslösningar. För att bemöta det krävs att vi behöver fler krafter till oss och därför rekryterar vi nu samtidigt som vi fortsätter utveckla befintlig personal, fortsätter Fridolf Eskilsson.

På företagets hemsida ligger platsannonser på alltifrån tekniker och specialister till ett antal chefspositioner.

– På Jönköping Energi är vi ett team som är stolta över att arbeta med en samhällsnyttig verksamhet där hållbarhet ligger till grund i alla våra affärer. Vi vill ha fler engagerade medarbetare och extra roligt vore att få in fler kvinnor och en ökad mångfald, säger Helena Lundstedt.

Helena fortsätter:

– Vår vision är att vara en god kraft för ett gott samhälle och med rådande omständigheter i samhället är det nu vi kan hjälpa till genom att sysselsätta samhället och låta hjulen fortsätta snurra. Vi har beredskap dygnet runt och är en stabil partner i dessa tider. Men det kräver resurser och med stor sannolikhet kan den som läser detta också bli en av våra nya arbetsgivare, avslutar Helena med ett leende.