Nyheter

Technogarden matchar tekniktalanger på den värmländska arbetsmarknaden

Det finns många vinster i att teknikkunniga jobbar med att rekrytera ingenjörer. Det märks på Technogarden som matchar tekniktalanger på den värmländska arbetsmarknaden. Som nya medlemmar i Paper Province är de ett välkommet tillskott i klustret som har kompetens som kärnfråga.

Många tekniktunga företag har svårt att hitta rätt kompetens. Det råder brist på ingenjörer och företagen kämpar med att locka talangerna till sin bransch. Technogarden i Karlstad har nischat sig på att hjälpa den värmländska industrin att knäcka den nöten.

– Vi jobbar som rekryterare och personaluthyrare, men är ingenjörer i grunden. Själv har jag jobbat många år inom pappersindustrin, berättar .

Nya ögon och nya sökvägar

Erfarenheten från industrin gör Marina och hennes kollegor väl insatta i vad som krävs för att lyckas i yrket. Det ger även insikt i arbetsgivarnas utmaningar. Som att skriva tilltalande annonser och hitta talanger som vill stanna kvar och utvecklas på lång sikt.

– Att ta hjälp utifrån ger nya ögon på rekryteringen och möjlighet att leta i nätverk som man kanske inte annars hade tänkt på, säger Marina.

Nätverkandet är också den viktigaste orsaken till att Technogarden blivit medlemmar i Paper Province. Och i en tid då allt färre söker jobb via annonser är det viktigare än någonsin att nätverka för att hitta rätt kandidater.

Stark industri

– Det känns väldigt bra att vår medlemsbas kompletteras med kompetens- och rekryteringsexperter. Kompetens är en prioriterad fråga bland majoriteten av våra medlemmar och ett fokusområde för klustret, säger Maria Hollander som är vd på Paper Province.

Bild av Convegni_Ancisa