Nyheter

Ny ordförande för Svenska Bioenergiföreningen

Vid Svenska Bioenergiföreningens livesända årsmöte den 2 april valdes Alarik Sandrup från Lantmännen till ny ordförande i Svebio efter Karin Medin, vd på Söderenergi, som haft posten i fyra år.

Alarik Sandrup jobbar sedan 2009 som näringspolitisk chef på Lantmännen med ansvar för politiska kontakter och samhällskontakter både i Sverige och i Bryssel.

– Bioenergi från skog, åker och avfall är sedan mer än tio år Sveriges största energikälla. Bioenergin kan fortsätta att växa i många år framöver och är den viktigaste pusselbiten för att nå ett fossilfritt Sverige. I min nya roll ser jag fram emot att bidra till att genomföra detta i praktiken, säger Alarik Sandrup.

Övriga val av ledamöter

Vid årsmötet valdes flera helt nya representanter till styrelsen så som:

Åsa Håkansson, Preem, Per Dahlberg, Falun Energi & Vatten, Douglas Heilborn, Oxelösunds Hamn, Johanna Mossberg, Rise och Johanna Lindén, PetroBio. Styrelseledamöter som omvaldes för ny mandatperiod var Karin Medin, Söderenergi, Erik Dotzauer, Stockholm Exergi och Karin Varverud, Energifabriken.

Alarik Sandrup blev styrelsemedlem i Svebio 2008. Han har idag uppdrag i bland annat ePURE, SIANI, World Bioenergy Association, Copa-Cogeca, SPBI (Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet), och KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).