Nyheter

Northvolt är partnerföretag i Female Technical Engineer

Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörer i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska arbeta i tekniktunga företag. Nu går Northvolt in som partnerföretag i programmet Female Technical Engineer. 

– Framtiden kräver miljövänliga, kvalitativa batterier. Och det behövs många. För att lyckas med detta behöver vårat team bestå av talangfulla, drivna personer med olika bakgrund och erfarenheter. Mångfald ser vi som en kritisk faktor för att bygga en framgångsrik företagskultur samt ett inspirerande och starkt ledarskap, säger Katarina Borstedt, Director of Growth.

Deltagarna i programmet läser sitt sista eller näst sista år på en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Under programmet erbjuds deltagarna personlig utveckling, inspiration och unika kontakter med partnerföretagen.

Genom bland annat skräddarsydda besök hos partnerföretagen får deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar, samt möjlighet att veta mera om de spännande jobb som finns inom teknik.

Om programmet

Kvinnliga civilingenjörsstudenter och högskoleingenjörer som läser sista eller näst sista året kan söka, oavsett vilken inriktning de har i sina studier. Female Technical Engineer verkar tillsammans med engagerade partnerföretag för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad tekniska yrken innebär. Female Technical Engineer utgör också en plattform där kvinnliga ingenjörsstudenter får möta och lära känna partnerföretagen och likasinnade kvinnor, samt får en inblick i de inspirerande jobbmöjligheter som finns inom teknik.