Nyheter

IKEM: Svenska företag ställer om för att ta fram skyddsmaterial

Hur kan industriföretag ställa om sin verksamhet för att tillverka skyddsutrustning? Det var frågan som diskuterades i ett samtal i P1 den 26 mars. Medverkade gjorde bland annat Jonas Hagelqvist, vd IKEM.

I programmet intervjuades även Tomas Nilsson, vd på Sekab, som snabbt ställt om till att producera handdesinfektionsmedel som det är stor efterfrågan på nu.

– Svenska företag kan bidra med många av de produkter som efterfrågas av vården. Till exempel plastvisir, engångsrockar, desinfektionsmedel och förkläden, men även andra saker. Det finns företag som kan ställa om och som är beredda på att ställa om. Intresset är stort från våra företag att hjälpa till säger Jonas Hagelqvist, VD IKEM

Hör hela radioinslaget här 

Bild av Frauke Feind