Nyheter

Protolabs investerar i tjänster som påskynda produktionen av delar i små volymer

Världens snabbaste digitala tillverkare av anpassade prototyper investerar i tjänster som hjälper tekniker och ingenjörer att uppnå kostnadsbesparingar och påskynda produktionen av delar i små volymer.

Protolabs tillhandahåller specialiserad analytikerrådgivning för användning av familjeformar vid bearbetningen . Något som kan minska kostnaderna med cirka 40 % för vissa formsprutningsprojekt.

Tillhandahåller gänginsatser i mässing

Företaget har även börjat lagra och tillhandahålla gänginsatser i mässing för formsprutningsproduktion. Detta erbjuder ett kostnadseffektivt och effektivare alternativ för kunder som för närvarande tillhandahåller sina egna insatser för delarna.

David Barnes, EMEA Injection Moulding Product Manager för Protolabs, säger: ta.

– Om man kan producera två eller flera delar med samma form kan man uppnå betydande kostnadsbesparingar. Samtidigt som vår Protoquote-programvara för analys av tillverkningsbarheten hjälper till att designa delarna, erbjuder vi specialiststöd från våra applikationstekniker för familje- och andra multikavitetsformar.

– För att hjälpa oss att identifiera delar som är lämpliga för familjeverktyg rekommenderar vi att man laddar upp CAD-ritningar för samma projekt samtidig. Detta för att våra analytiker ska kunna identifiera eventuella möjligheter för kunden. Om kunden anser att två eller flera delar kunde vara lämpliga för multikavitetsverktyg så är det självklart värt att fästa vår uppmärksamhet på detta så att vi kan ge råd om vad som är möjligt.

Lagra och tillhandahålla gängnintag

David Barnes säger att beslutet att lagra och tillhandahålla gängintag var en annan tjänst som introducerades som svar på utmaningar som påverkar prototyputveckling och produktionscheman.

– När kunderna beställer formsprutning hos oss kan det eventuellt vara svårt att bestämma hur många gänginsatser som faktiskt krävs. Till exempel kan en del gänginsatser vara onödiga under processen eller så kan de avvisas på grund av dålig kvalitet. När det är särskilt bråttom, och det är det ofta, innebär vår nya tjänst att kunderna inte behöver tillhandahålla ytterligare varor på kort tid.

– Ur vår synvinkel är gänginsatser en relativt obetydlig sak i fråga om styckepris, men för kunderna kan de faktiska kostnaderna för inköp samt hantering av förseningar och leveranskedja vara betydligt större.