Nyheter

Skanska bygger nytt kontorshus åt Castellum

Skanska har tecknat avtal med fastighetsbolaget Castellum om att bygga E.ON:s nya nordiska huvudkontor i Nyhamnen, Malmö. Kontraktet är värt cirka 920 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2020.

Projektet omfattar 36 000 kvadratmeter bruttoyta och huset blir mellan åtta och nio våningar högt med restaurang, gym och terrass på taket, med möjlighet att arbeta utomhus sommartid.

Kontorshuset ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Breeam. Därtill läggs stort fokus på att skapa en attraktiv inredning och avsikten är att även WELL-certifiera huset. WELL bygger på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår från hur den byggda miljön påverkar oss.

Byggstart är planerad till andra kvartalet 2020 och huset ska stå färdigt att tas i bruk under det första kvartalet 2023.

Skanska är ett av de ledande projektutvecklings- och byggföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 70 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade drygt 15 200 anställda under 2019.