Nyheter

Bane NOR och Vattenfall tecknar avtal om elprissäkring

Vattenfall och Bane NOR, ett statligt norskt företag som ansvarar för landets järnvägsinfrastruktur, har tecknat ett femårigt avtal som prissäkrar delar av Bane NOR:s elförbrukning i Norge.

Avtalet gäller från och med 1 januari 2021 och innebär att Vattenfall prissäkrar 1,1 TWh av Bane NOR:s elförbrukning i Norge.

– Kontraktet med Bane NOR är ett viktigt steg i Vattenfalls utvidgning av kundbasen i Norge och visar vår ambition att fortsätta att expandera vår verksamhet på den nordiska marknaden, säger Johan Hagsten, chef för Origination inom affärsområdet Markets.

Vattenfall erbjuder ett komplett utbud av energilösningar för producenter och stora konsumenter i Norge. Det möjliggör för kunderna att uppnå den riskprofil de önskar ha på elmarknaden.

– Vi är mycket nöjda med att ha tecknat detta avtal med Vattenfall som de vann i hård konkurrens med andra leverantörer. De agerade professionellt och visade en god förståelse för våra specifika produktbehov och våra krav på förhandlingsprocessen. Detta avtal är skräddarsytt för att passa vår långsiktiga strategi för elinköp. Vi ser fram emot att fortsätta och utvidga vårat samarbete, som kan relatera till mer än bara elprissäkring, säger Johnny Glærum, Senior Energy Manager på Bane NOR.

Bild: Terje Walle