Nyheter

Underhållsmässan har öppnat

I dag öppnade Underhåll 2020 på Svenska Mässan i Göteborg. Det är Europas största fackmässa inom drift och underhåll med drygt 300 utställare. Underhåll 2020 pågår till och med fredag.

Underhåll 2020 har fem fokusområden – Produktivitet och lönsamhet, Digitalisering och IoT, Hållbart underhåll, Industriell säkerhet och Additiv tillverkning (3D). Under de fyra dagarna hålls även ett antal föreläsningar.

Underhåll 2020 genomför trots oron för coronaviruset. Det verkar dock inte ha skrämt bort besökarna.
Mässledningen meddelar att man följer de rekommendationer som finns idag. Besökare uppmanas till exempel att inte skaka hand och stationer med handsprit finns i lokalerna. Enda restriktionen är att personer som besökt något av riskområdena för coronavirus de senaste två veckorna ska stanna hemma.

Detta märktes vid en av de första föreläsningarna som handlade om hur Borås kommun har använt ett nytt underhållssystem för sin nya kombinerade anläggning för avloppsrening och kraftvärme. Andreas Ulveström från Borås Energi och miljö deltog via videolänk. Detta eftersom hans avdelning ses som samhällskritisk verksamhet, och han inte ska riskera att smittas av coronaviruset.

Kom gärna förbi och träffa oss på Nordiska Projekt/Stordåhd Kommunikation AB, få ett aktuellt nr av Nordiska Projekt 2 2020, och prata underhåll. Vi finns på plats där som mediapartner.

Bilden:
När Underhåll 2020 öppnade i dag höll Andreas Ulveström på Borås Energi och miljö en föreläsning via videolänk. På scenen fanns David Bäckström från Prevas.