Nyheter

Erik Bertman blir ny chef för Corporate Energy Solutions på E.ON

Den 15 mars tillträder Erik Bertman som chef för den affärsenhet inom E.ON som erbjuder energilösningar åt företag, Corporate Energy Solutions. Erik Bertman kommer parallellt att behålla rollen som VD för Coromatic Group, ett företag som E.ON förvärvade i maj 2019.

– Erik Bertman har en lång karriär bakom sig från bland annat Ericson, Nokia och Microsoft och har framgångsrikt lett Coromatic till det företag det är idag: Nordens ledande systemintegratör och serviceföretag av verksamhetskritisk infrastruktur. Hans kunskaper om elektrifiering och digitalisering och dess betydelse för industrins omställning, kommer att vara ovärderliga för E.ONs fortsatta resa mot ett hållbart samhälle. Vi hälsar honom varmt välkommen, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

Coromatic förvärvades av E.ON i maj 2019 och blev en del av E.ON-koncernen i juli 2019. E.ON fick därmed tillgång till spetskompetens inför Nordens växande digitalisering samt möjlighet att utveckla attraktiva gemensamma lösningar för kunder inom industrin, fastighetsbranschen och datahallar.

– Jag ser mycket fram att börja i min nya roll på E.ON. Det finns en stor potential på företagsmarknaden för våra gemensamma tjänster, och genom att bredda vårt erbjudande ser jag stora möjligheter att utveckla energilösningar som hjälper företag att förbättra sina affärer och samtidigt nå uppställda miljö- och klimatmål, säger Erik Bertman.

Erik Bertman tillträder sin tjänst den 15 mars och efterträder då Joakim Adgård, som varit chef för affärsenheten sedan 2017.

Bilden:
Erik Bertman, ny chef för Corporate Energy Solutions på E.ON.
Bild: E.ON