Nyheter

Ramboll är partnerföretag i Female Technical Engineer

Female Technical Engineer är ett program för kvinnliga ingenjörer i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska arbeta i tekniktunga företag. Ramboll deltar som partnerföretag i programmet.

– På Ramboll skapar vi lösningar på samhällsproblem som bidrar till nytta för alla människor och för miljön. Vi vill att våra medarbetare ska spegla samhället i stort och vi deltar i Female Technical Engineer för att det är ett bra initiativ för att lära känna nytänkande och engagerade personer som kan bli våra kollegor, säger Suzanne Nygren, HR-chef på Ramboll i Sverige.

Deltagarna i programmet läser sitt sista eller näst sista år på en högskole- eller civilingenjörsutbildning. Deltagarna erbjuds personlig utveckling, inspiration och unika kontakter med partnerföretagen. Genom bland annat skräddarsydda besök hos partnerföretagen får deltagarna en djupare förståelse för företagens verksamhet och utmaningar, samt möjlighet att veta mera om de spännande jobb som finns inom teknik.

I slutet av programmet utses årets Female Technical Engineer som får ett skräddarsytt traineeprogram på tre av partnerföretagen. Ansökan till programmet Female Technical Engineer 2020 öppnar 17 februari och stänger 30 mars. Ansökan sker via Female Technical Engineers hemsida.

Om programmet:
Kvinnliga civilingenjörsstudenter och högskoleingenjörer som läser sista eller näst sista året kan söka, oavsett vilken inriktning de har i sina studier. Female Technical Engineer verkar tillsammans med engagerade partnerföretag för att ge kvinnliga ingenjörsstudenter en allsidig bild, fri från stereotyper, av vad tekniska yrken innebär. Female Technical Engineer utgör också en plattform där kvinnliga ingenjörsstudenter får möta och lära känna partnerföretagen och likasinnade kvinnor, samt får en inblick i de inspirerande jobbmöjligheter som finns inom teknik.

Bild: Ramboll