Nyheter

DuPont Sustainable Solutions förvärvar Lodestone Partners

DuPont Sustainable Solutions (DSS) meddelade i dag att de har förvärvat Lodestone Partners, ett globalt konsultföretag som är erkänt för att hjälpa företag inom utvinningsindustrin att uppnå hållbara förbättringar av driftprestandan. Förvärvet, som trädde i kraft den 29 februari, fördjupar DSS kunskap och kapacitet inom verksamhetsoptimering, särskilt inom naturresurs- och gruvindustrin.

– Att kombinera Lodestones högt respekterade expertis för verksamhetsoptimering med DSS riskhanteringsfunktioner gör det nu möjligt för oss att leverera integrerad verksamhetsomvandling som för närvarande inte finns på marknaden. Detta förvärv utvidgar DSS förmåga att hjälpa våra kunder att skydda sina anställda och förbättra verksamheten. Det är ett viktigt steg framåt i vår strategi att accelerera tillväxt inom utvalda geografier och industrier sedan vi blev ett oberoende företag i september, säger Davide Vassallo, vd för DuPont Sustainable Solutions.

Lodestone Partners är baserade i Toronto, Kanada och har arbetat i sina kunders verksamheter runt om i världen, inklusive Kanada, USA, Australien, Sydafrika och Saudiarabien. Kunderna inkluderar många av världens största resursföretag, samt mellanstora gruvföretag inriktade på specifika råvaror.

Robin Schleich, tidigare chef för Lodestone Partners, har antagit den nya rollen som Director for Operations Excellence inom DSS. Tillskottet av Lodestone Partners erfarna seniorkonsulter innebär att DSS nu kommer att ha mer än 900 konsulter verksamma på 40 globala kontor.

– DSS är en erkänd världsledare när det gäller att hjälpa företag att skydda sina människor och hantera risker, med otroligt starka möjligheter inom operativ riskhantering, kapacitetsutveckling, dataanalys och digital integrationsteknik. Vi är glada över att ansluta oss till DSS och bidra med ett utökat erbjudande av verksamhetsoptimering till portföljen av tjänster som DSS erbjuder sina kunder,
säger Robin Schleich.