Nyheter

Norvatek Invest skapar förutsättningar för framtida tillväxt

Norvatek Invest, en av Nordens ledande producenter av bland annat prefabricerade pumpstationer och VA-tekniska lösningar, tar nu ny höjd för att möta marknadens efterfrågan med ett antal strukturella förändringar i bolaget. I den strategi som ligger ska bolaget växa och dubbla sin omsättning till en miljard kronor inom två år, vilket kräver strukturella och personella förändringar.

– Vår strategi är tydlig. Vi ska växa både organiskt och genom förvärv. För att vi ska klara det krävs det att vi rustar bolaget och redan nu har en struktur som klarar snabb tillväxt. I vintras förvärvade vi både IBECO och Dala Kommunalteknik och vi ser redan starka synergier. Niklas Bergman som tidigare var vd på Dala Kommunalteknik ska nu ansvara för produktionen av pumpstationer i samtliga produktionsanläggningar. Detta gör exempelvis att vi enkelt kan koppla på nya framtida produktionsanläggningar, få inköpssynergier och skapa en effektivare komponenttillverkning, säger Fredrik Jonsson, vd på Norvatek Invest.

Norvatek Invest har idag produktionsanläggningar av pumpstationer i Töreboda, Ronneby, Borlänge samt Göteborg. Nu ska arbetet ta fart med att effektivisera anläggningarna och optimera verksamheten så att man använder kunskapen på de olika platserna på rätt sätt.

– När Norvatek förvärvade Dala Kommunalteknik blev det tydligt att vi har ett oerhört starkt erbjudande till våra kunder. Det handlar nu om att effektivisera komponenttillverkningen och se till att vi så långt som möjligt hittar standarder som gör vårt arbete smartare. Vi har en fantastisk kompetens i våra olika anläggningar och den ska vi fortsätta att utveckla. Vi har växt och kommer att fortsätta att växa och då är det nödvändigt att hitta strukturer som gör samarbetet mellan säljare, projektledare, produktion och konstruktion tydligt, säger Niklas Bergman, produktionschef Norvatek.

Även marknad och sälj kommer att skalas upp för att nå expansionsmålen. Närmare samarbete mellan sälj, projektledning och produktion ska hjälpa Norvatek att nå målen. Dessutom kommer det krävas flera nyanställningar för att öka den geografiska närvaron.

– Med de förvärv vi gjort och så som Norvatek har utvecklats har vi nu ett komplett erbjudande där vi kan vara med och vinna de stora upphandlingarna, men också vara en utmärkt leverantör för mindre uppdrag. Vi ska nu optimera våra verksamheter och skala upp för framtida expansion, vi ser att VA-marknaden växer och investeringsbehovet är stort, säger Nicklas Segerhav, marknadschef på Norvatek.

– Vi kan med den nya organisationen visa upp vårt erbjudande mer systematiskt. Försäljningen kommer att bli mer närvarande genom hela organisationen och vi kommer arbeta närmare både projektledare och konstruktion. För att i längden klara en fortsatt tillväxt kommer det krävas att vi nyanställer både säljare och projektledare, säger Emil Staxäng, som efter 3,5 år i bolaget nu blir ny försäljningschef på Norvatek.

Bild: Norvatek