Nyheter

Här är programmet till SSG Säkerhetskonferens 2020

Med cirka en månad kvar till SSG Säkerhetskonferens 2020 är programmet färdigt. Vad sägs om information om hur man flyttar en stad, hur säkerhetsarbetet fungerar i ett fyramiljardersprojekt och synen på Sverige från utlandet?

Tisdag och onsdag 17-18 mars arrangeras SSG Säkerhetskonferens 2020 på Quality Hotel Globe i Stockholm. Programmet är färdigt och årets tema, Vi & dom – konsten att samarbeta, berör utmaningarna när flera kulturer, företag och människor möts för att arbeta tillsammans i projekt. Det ställer stora krav på både samordning och samarbete och alltid med säkerheten i första rummet.

Under de två dagarna kommer flera olika föreläsare att ge sina perspektiv på temat. Inleder konferensens gör Tina Karrbom Gustafsson, civilingenjör, doktor i industriell ekonomi och professor i projektkommunikation vid Kungliga Tekniska Högskolan. Tina kommer att göra en djupdykning i vilka frågor som är aktuella inom samordning och berätta vad som händer när olika bolagskulturer möts.

Innan lunch tar Malin Fors och Linda Bjurholt från LKAB vid. De kommer att berätta om arbetet med att flytta Kiruna stad, som tog sin början runt 2004 när LKAB informerade om hur gruvbrytningen påverkade staden. Resultatet blev ett av världens mest spektakulära projekt där det beslutades att delar av staden skulle flyttas för att kunna fortsätta den stora malmutvinningen. Ett gigantiskt projekt med många aspekter att beakta, inte minst säkerheten.

Efter lunch tar ett annat omfattande och spännande industriprojekt vid. På Södra Cells massaanläggning i Värö investerade Södra fyra miljarder kronor för att fördubbla produktionen. Projektet engagerade stora mängder människor och under vintern 2015/2016 fanns cirka 800 entreprenörer på plats varje dag på anläggningen. Ett arbete som ställde stora krav på både samordning och säkerhet. Föreläser gör Malin Linjesson, arbetsmiljöchef på Södra Cell Värö.

Under eftermiddagen får vi spännande perspektiv av Paul Rapacioli. Paul kommer ursprungligen från Storbritannien och är grundaren till nyhetssiten Thelocal.se, en engelskspråkig nyhetssite om Sverige som fått mycket uppmärksamhet. Paul kommer att berätta om hur Sverigebilden ser ut utomlands och hur han tror att den kommer att se ut i framtiden.

I taktpinnen för konferensens förstadag håller Christina Stielli, erkänd författare, förläsare och organisationsutvecklare som ofta syns i TV-rutan. Christina kommer också att föreläsa under titeln ”Hur man bygger ett starkt vi” och berätta om förhållningssätt och attityder för att tackla utmaningar och problem.

Praktiskt inriktad andradag

Där den första dagen innehåller föreläsningar är den andra dagen desto mer praktisk. Mia Törnblom, en flitigt anlitad föreläsare inom kommunikation, ledarskap och teamutveckling kommer att vara konferencier och även hålla en föreläsning och workshop med en stor portion inspiration. I föreläsningen och workshopen kommer Mia att tackla den första dagens diskussionsområden och ge konkreta verktyg för att jobba vidare på hemmaplan.

Förutom föreläsningarna finns det i programmet mycket utrymme för mingel, nätverkande och även en paneldebatt kring struktur, kultur och ledarskap för en lyckad samordning. Deltar gör representanter från Holmen, Södra Cell, Valmet, Boliden och SSG . Under den andra dagen finns dessutom chansen att börja dagen med morgonyoga och meditation, som leds av Mei-Li Wu.

Missa inte chansen att anmäla dig! För att läsa mer om programpunkterna, besök SSG Säkerhetskonferens sida.

Bild: SSG