Nyheter

Norconsult satsar på produktutveckling

Norconsult fortsätter sin expansiva resa i Sverige och satsar nu på att bygga upp kompetens inom produktutveckling. Uppdraget leds av Kai Jaara, en erfaren nyckelspelare som själv tilltalas av Norconsults medarbetarägande och öppna kultur.

Under senaste året har Norconsult etablerat affärsområdet Industri på flera orter i Sverige. Nu satsar bolaget även på att bli ett namn inom produktutveckling, med start i Örnsköldsvik och Sundsvall. Kai Jaara, ny teamchef och ansvarig för satsningen, drivs av att få bygga upp nya verksamheter och att se människor utvecklas.

– Jag fastnade mycket för Norconsults medarbetarägande. Jag tror det ger en extra knorr i medarbetarnas engagemang och deltagande, säger han.

Verksamheten kommer inledningsvis att koncentreras kring Örnsköldsvik och Sundsvall, med målet om att bli minst fem konsulter inom produktutveckling under 2020.

– Mitt fokus nu i början blir att jobba med strategi, rekrytering och att träffa kunder. På sikt vill vi även bredda oss nationellt, och ser flera möjligheter inom bland annat fordonsindustrin, fortsätter han.

Bild av kalhh från Pixabay