Nyheter

Moxa introducerar robusta dubbelkärniga Arm-baserade IIoT-gateways

Moxa, ledande leverantör av industriella datorlösningar, har utökat med en ny serie robusta trådlösa IIoT-gateways, UC-8200-serien, till sina Arm-baserade industridatorer. UC-8200-serien inkluderar fläktlösa datorer med Arm Cortex-A7 dubbelkärniga 1 GHz-processorer som är designade för drift i hårda miljöer med temperaturer från -40 till 85°C (-40 till 185°F).

Dubbla seriella portar, dubbla Gigabit Ethernet-portar, 4 DI:er, 4 DO:er och 1 CAN-port samt dubbla mPCIe och dubbla SIM-kortplatser stöder redundant Wi-Fi/mobil-anslutning, vilket gör det möjligt för användare att distribuera UC-8200 i en mängd olika komplexa kommunikationsscenarier i IIoT-tillämpningar. För att möta behovet av lång livslängd i industriella automationsprojekt stöds UC-8200-serien med en solid 5-årig hårdvarugaranti och 10-årig support för Moxa Industrial Linux.

Trådlösförberedd

UC-8200-datorerna erbjuder inbyggd mobilanslutning till LTE Cat. 4 nätverk med dubbla SIM-kortplatser för redundans och integrerad GPS för platsspårning; Wi-Fi-anslutning kan aktiveras via expansionsmoduler. För att påskynda tiden till marknad tillhandahåller Moxa ett hanteringsverktyg för programmerare för att snabbt konfigurera mobilfunktioner på datorerna. Trådlös kompatibilitet med regionala lösningar säkerställs genom RF-typgodkännanden som FCC, IC, PTCRB, RED, RCM och NCC.

Mångsidig anslutning

IIoT-gateways spelar en viktig roll när det gäller att samla data från edge-enheter och överföra fältdata till en molndatabas. Med en mängd olika kommunikationsgränssnitt som Gigabit Ethernet-portar, RS-232/422/485 seriella portar, CAN-port och DI/DO, gör att dessa IIoT-gateways förenklar anslutning av befintlig fältutrustning till molnet.

Designad för hårda miljöer och avlägsna webbplatser

I krävande tillämpningar, som solenergi, olja och gas, eller vatten- och avloppsvattenhantering, används datorer ofta i extremt heta eller kalla temperaturer med hög exponering för damm och explosiva atmosfärer. Med sin fläktlösa design och ett brett område för driftstemperatur på -40 till 85°C (-40 till 70 ° C med LTE aktiverat) är UC-8200-datorerna byggda för att fungera pålitligt i hårda industriella miljöer. Datorerna är också C1D2, ATEX Zone 2 och IECEx-certifierade, vilket gör dem lämpliga för användning i farliga miljöer med explosiva omgivningar.

Långvarig hårdvaru- och programvarusupport

UC-seriens datorer har en branschledande 5-årig hårdvarugaranti och 10-årig Moxa Industrial Linux-support som inkluderar förbättringar och säkerhetsuppdateringar för att leverera den pålitlighet och stabilitet som krävs för långsiktiga industriella implementeringar.

Bild: Moxa