Nyheter

David Öquist klar som vd för SunPine

SunPine har klart med ny vd. David Öquist som i dag är vd för Pireva i Piteå tillträder uppdraget i maj.

– Det är faktiskt lite som en dröm att få komma till SunPine.

David Öquist är i dag vd för Pireva, Piteå Renhållning & Vatten AB, men tillträder i maj som ny vd för SunPine.

Viveka Beckeman, styrelseordförande i SunPine och Sveaskogs chefsjurist:

– Jag har nöjet att meddela att vi nu har anställt en ny vd. Vår nya vd heter David Öquist och kommer senast från en position som vd för Pireva AB. Dessförinnan har han arbetet som chief commercial officer på Wibax och innan det på Sandvik i olika roller.

– Vi har haft en mycket gedigen rekryteringsprocess med många väldigt bra kandidater och vi känner oss övertygade om att David kommer att passa mycket bra på Sunpine. David kommer att börja i maj.

David Öquist om sitt nya uppdrag som vd för SunPine:

– Jag har följt SunPine genom åren och tycker att det är ett fantastiskt bolag. Miljöfrågan är helt central och det bidrag man levererar till samhället är stort. Det är faktiskt lite som en dröm att få komma till SunPine.

– Min utmaning är väl i första skedet att ta oss igenom expansionen som nu sker och sedan fortsätta att skapa förutsättningar för att kunna skala upp verksamheten ytterligare. Att få både personalen och bolaget att växa.

Peter Drugge, tf vd fram till att David Öquist tillträder:

– Vi är inne i ett intensivt år, med den nya fabriksexpansionen, ett flertal viktiga investeringar i befintlig anläggning samt rekrytering och introduktion av nya medarbetare.

– Detta medför ju givetvis att vi ska fortsatt jobba strukturerat och energiskt så att David på ett smidigt sätt kan introduceras i sin nya vd-roll på detta fina företag Sunpine AB.

SunPine är världsledande vad gäller framställning av andra generationens förnyelsebara drivmedel. Råvaran är en restprodukt från pappers- och massatillverkning.

Råtalldiesel från SunPine blandas in i Preems produkt Evolution Diesel. SunPine tillverkar 100 miljoner liter talldiesel per år som reducerar 250 000 ton koldioxid, vilket motsvarar utsläppen från 157 672 dieselbilar.

Bilden:
David Öquist.
Bild: Sunpine