Nyheter

Forenom storsatsar i Säve – möter industrins behov av långtidsboende

Forenom har med Sävedepån, och nu efter att ha tagit över driften av Aparthotel Nolvik, över 100 lägenheter i Säveområdet och runt 200 i Göteborgsregionen. Detta är en direkt handling för att möta industrins behov av långtidsboende i regionen och den stora satsningen som Castellum gör i Säve.

Göteborg går på högvarv med en stark industri och stora infrastrukturprojekt. Kunskapsbehovet är därmed stort och tusentals människor kommer hit under längre perioder för att bistå med specialistkunskap och arbetskraft.

– Vi arbetar alltid utifrån strategin och utmaningen med att möta marknadens behov. Arbetsmarknaden och människor flyttar på sig på ett helt annat sätt idag än för ett antal år sedan. Behovet av långtidsboende ökar och för oss handlar det om att finnas där efterfrågan på kunskap och arbetskraft är stor, säger Cajsa Engström, regionchef Västsverige Forenom.

Säve har ett strategiskt och geografiskt starkt läge i Göteborg. Närheten till Volvo och andra stora industrier, Lindholmen och de omfattande infrastrukturprojekten i regionen, gör Säve till en attraktiv plats för långtidsboende. Samtidigt som området i sig är i början av en strukturell förändring där Castellum bland annat ska bygga framtidens logistiknav.

– Vi på Castellum ser Forenom som en mycket viktig del i vår utveckling av området. Med tiden kommer 7000–8000 personer vara verksamma på Säve och många kommer att behöva tillgång till långtidsboende, säger Anders Fredriksson, flygplatschef på Säve.

Människor från hela världen samlas i Göteborg för att förverkliga stadens och företagens visioner. Rätt typ av boende är en trång sektor som Forenom med sitt erbjudande löser.

– Förväntningarna och kraven på de långtidsboenden som efterfrågas är höga och därför är vi glada över att vi tillsammans med Castellum kan erbjuda anpassade lägenheter för den här målgruppen. Det handlar såväl om bekvämlighet som att erbjuda ett hem för en längre period. I Säve har vi olika varianter på lägenheter och boende där Sävedepån erbjuder ett 90-tal lägenheter med kök och på Aparthotel Nolvik kan vi nu erbjuda ett 30-tal nybyggda lägenheter. Under våren kommer vi dessutom att fortsätta vår expansion i området och med den kunna erbjuda riktigt fina lägenheter i gamla officersmässen här på Säve, säger Cajsa Engström.

Kort om Forenom;
Grundades år 2000 i Helsingfors, Finland.
Finns i dag i Sverige, Danmark, Finland och Norge.
Över 1 miljon gästnätter per år.
Hyr ut tillfälliga boenden till företag, både kort och lång tid.
Erbjuder över 7 800 lägenheter och rum i lägenhetshotell och hostels i Norden.
Omsätter 123 miljoner euro.

Bild: Frida Forssblad