Nyheter

Abus

ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars

ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars, monter B10:22. Där visas bl a senaste lintelfermodellen, kättingtelfrar, lättraverssystem, portabla aluminiumkranar samt det elektriska styrsystemet ABUControl för traverser.

ABUS elektriska styrsystem ABUControl innebär en rad säkerhetsaspekter med hög servicevänlighet. Med en central PLC registreras kranens alla rörelser där driftdata lagras.

Vid service kan man till exempel se drifttid, antal starter, lastkollektiv med återstående livstid på telfer. Man kan enkelt logga in på kranens PLC från golvet via WiFi för diagnos, vilket förenklar underhållet. Gränssnittet i mjukvaran KranOS är modernt överskådligt vilket ger tidseffektiv användarvänlighet.

ABUS elektriska lintelfermodell GM1000M är en kombination av användar- och servicevänlighet, modern design samt intelligent teknik. Det ingår t ex som standard frekvensstyrning, även lyftrörelse, samt att en travers med denna modell utrustas med styrsystem ABUControl.

Med ABUS styrsystem ABUControl erbjuds ett så kallat Komfortpaket. Detta paket innehåller;

Radiostyrning ABURemote Button
Frekvensstyrning ABUliner kran- och tväråksrörelse
LED-matrix display för lastindikering.

ABUS lätta lyft visas i montern t ex kättingtelfrar och lättraverssystem. ABUS profiler i stål och aluminium kan kombineras i samma kransystem t ex kranbana i stål och travers i aluminium. Det ger optimala fördelar där det starkare stålet kräver färre upphängningspunkter och den lätta aluminiumtraversen gör godshantering ännu lättare. Detta optimerar både ekonomi och användarvänlighet. Kom in i monter, B10:22, för att testa.

Bild: ABUS