Nyheter

Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i London

Verizon har öppnat sitt nya 5G Lab och produktionsstudio i London, företagets första 5G-anpassade anläggning, utanför USA. Labbet, som öppnade idag, är beläget vid Verizons Mid City Place-kontor i centrala London, och erbjuder en live-miljö som aktiverats av Verizons 5G där organisationer kan utveckla och testa 5G-applikationer och upplevelser.

Verizons 5G Labs är utformade för att ge teknikinnovatörer en plats att få 5G-ekosystemet att växa. Start-ups, akademiker, företag och organisationer arbetar med Verizon i labben för att utforska gränserna med 5G-nätverkstekniken, för att tillsammans skapa nya applikationer och hårdvara och ompröva vad som är möjligt i en värld med 5G.

De potentiella användarfallen innefattar att utforska hur autonoma fordon, smarta samhällen, virtuell sjukvård, smart tillverkning, det industriella Internet of Things, djupgående utbildning, AR och VR och responsiv gaming kan förstärkas med de supersnabba hastigheter, den massiva bandbredd och den låga latens som 5G för med sig.

Verizons London Lab möjliggör för företaget att dela sina upplevelser och expertis inom 5G-applikationsleverans med företag utanför USA. Organisationer som besöker Lab kan titta på existerande, levande exempel med 5G och kan också arbeta tillsammans med Verizons team för att utveckla 5G-anpassade applikationer.

– Verizon har en beprövad expertis när det kommer till att leverera 5G i USA, sa Tami Erwin, Group CEO, Verizon Business. Ett av de bästa sätten att släppa lös de sanna möjligheterna med 5G är att sätta det i händerna hos innovatörer och visionärer. Vår anläggning i London gör att våra internationella kunder kan dra nytta av denna expertis allt eftersom de också syftar till att driftsätta 5G-anpassade applikationer och upplevelser.

London Lab visar upp ett urval av 5G-anpassade användarfall över en rad olika vertikaler inklusive marknadsföring och underhållning, utbildning, tillverkning, medicin, handel, hjälpmedel och lokaler. Dessa innefattar en mobil kommandocentral, shopping med förstärkt verklighet och smarta hyllor för handeln, intelligent kapitalförvaltning och ett AR-anpassat sätt att tänka om arbetsplatsen.

Dessutom kommer Verizon att öppna en 5G-anpassad produktionsstudio i London i april 2020, som komplement till 5G Lab-anläggningen. Studion kommer att erbjuda ett utrymme där Verizon Medias varumärken, partners och kunder, kan producera högkvalitativt 3D-innehåll, inklusive virtuella och förstärkta verklighetsupplevelser med toppmoderna verktyg som t ex volumetric capture, motion capture och AR broadcast. Den 5G-anpassade studion har ett inkubatorutrymme för innovativa och kreativa företag att testa och lära sig hur de i framtiden kan skapa innehåll som drar nytta av kapaciteten med 5G och att nästintill omedelbart kunna överföra enorma datamängder.

Verizon Medias RYOT-studio har redan demonstrerat kraften bakom 5G-anpassade upplevelser, för marknadsförare och media, vid t ex FNs General Assembly 2019 Climate Action Summit och vid premiären av filmen Star Wars – Rise of Skywalker.

Guru Gowrappan, CEO, Verizon Media, säger:

– Vår 5G-studio i Los Angeles, driven av RYOTs plattform, var världens första 5G-produktionsstudio när det öppnade förra året och nu öppnar vi en ny studio i London, där vi erbjuder tillgång alla lika fantastiska verktyg och plattform för innehållsproduktion. Den nya studion i London representerar vår fortsatta hängivenhet till att ge våra kunder tillgång till experimentellt premiuminnehåll över vårt globala ekosystem av varumärken. I samband med att vi övergår från en 2D- till en 3D-innehållsmiljö erbjuder Verizon Media våra utgivare och marknadsförare tillgång till den mest medlen att distribuera detta på stor skala.

Verizon driver redan 5G Labs i New York, Washington D.C., Cambridge, MA, San Jose, CA och Los Angeles. Företaget har även öppnat ett 5G First Responder Lab på sin Washington DC-anläggning, samt ett 5G Gaming Center vid Los Angeles-anläggningen. Verizon tillkännagav även nyligen sitt engagemang tillsammans med América Móvil, KT, Rogers, Telstra och Vodafone, i 5G Future Forum, med syfte att påskynda leveransen av 5G-lösningar och mobila lösningar som möjliggjorts av edge computing världen över.