Nyheter

Stormvarning för västkusten

SMHI varnar för hårda vindar i sydvästra Sverige från söndag över natten till måndag. För att snabbt kunna hantera eventuella strömavbrott i samband med stormen fördubblar elnätsföretaget Ellevio beredskapen i de aktuella områdena.

SMHI har utfärdat en stormvarning för flera delar av södra Sverige i slutet av helgen. Från söndag till måndag väntas väderutveckling som kan innebära risk för störningar av en del samhällsfunktioner. Enligt jourhavande meteorolog på SMHI visar prognoserna att vindarna kommer uppgå till stormstyrka på västkusten med vindbyar upp till 28 m/s.

Främst påverkas kustbandet i sydvästra Sverige, i synnerhet Hallandskusten och västkusten, från söndag eftermiddag över natten till måndag. Men enligt SMHI:s prognos kommer det sannolikt beröra även andra delar av Sydsverige, samt delar av Storstockholmsområdet.

– Som en följd har vi valt att höja beredskapen under helgen, både med montörer i västkustområdet, vår kundservice och på företagets driftcentral. Vi följer kontinuerligt utvecklingen av prognoserna från SMHI och kommer göra en ny avvägning under lördagen, säger Anders Ekberg, chef för nätdrift på Ellevio.

Beredskapen syftar till att snabbt kunna hantera och lösa strömavbrott eller andra incidenter som kan inträffa i Ellevios nätområden samband med stormen. I det här fallet innebär det ett fördubblat antal montörer i beredskap att rycka ut och laga fel, samt ökad bemanning av både kundservice och företagets driftcentral som övervakar utvecklingen.

– Vid den här typen av väderhändelser försöker vi ligga steget före så långt det är möjligt för att våra kunder ska slippa eller få så korta strömavbrott som möjligt, säger Anders Ekberg.

Information om avbrott
Aktuellt läge på ellevio.se/stromavbrott

Bild av Pexels från Pixabay