Nyheter

Vindpark Vänern sålt till franskt företag

Vindpark Vänern har i december sålts till en fransk projektör (Innovent) med egna produktionsanläggningar inom vind och sol med verksamheter i Frankrike och Afrika.

Säljare var Karlstad och Hammarö kommuner som har ägt parken sedan starten 2010.

EnerBrokers har haft uppdraget av ägarna att förmedla vindkraftsparken som är en offshore-anläggning med 5 verk på totalt 15 MW med placering i norra Vänern.

Ingvar Gunnarsson, VD och ägare i EnerBrokers är nöjd med den genomförda affären. Uppdraget har varit ett utmanande projekt dels för att det är en offshore-anläggning och dels för att parken fick tekniska problem på samtliga växellådor samtidigt som vindkraftstillverkaren WinWInd gick i konkurs 2013.

Tack vare ett stort kontaktnät som EnerBrokers har i sin investerarportfölj gick det att komma till ett avslut med en stark köpare som har stor erfarenhet på de specifika vindkraftsverken.

EnerBrokers är specialiserad på mäklartjänster inom vindkraft och erbjuder en optimal avkastning på försäljningsobjekten tack vare ett brett kontaktnät inom Sverige och utomlands. Bolaget har kontakt med ett stort antal intressenter som söker efter investeringsobjekt inom vindkraft.