Nyheter

Schneider Electric får för tredje året i rad erkännande av Bloomberg för sitt arbete med jämställdhet

Bloomberg publicerade nyligen 2020 års version av Gender-Equality Index där 325 företag världen över listas som har demonstrerat starka åtaganden för jämställdhet och främjande av kvinnor på arbetsplatsen. Att Schneider Electric för tredje året i rad placerar sig på listan understryker framgångarna för företaget i arbetet med att uppnå en jämställd arbetsplats där anställda över hela världen har samma möjligheter.

Schneider Electric har för tredje året i rad placerat sig i Bloomberg Gender-Equality Index (GEI). Listan GEI är öppen för alla företag från olika sektorer med ett börsvärde på mer än en miljard amerikanska dollar. Schneider Electric är ett av de 325 globala företag som finns med på listan samt ett av 16 företag inom den industriella sektorn.

– Vi är stolta över att återigen få detta erkännande för våra satsningar mot att uppnå en jämställd arbetsplats. På Schneider Electric är jämställdhet en topprioritet. Vi fokuserar varje dag på att bygga en inkluderande arbetskultur där kvinnliga ledare stöttas samt är synliga och drivande i organisationen. Balansen av kvinnor och män är en integrerad del av vår strategiska plan och hur vi bedriver vår verksamhet, säger Charlie Timmermann, vd Schneider Electric Sverige.

Bloomberg GEI innehåller 75 frågor, utifrån fem grundpelare: Female Leadership & Talent Pipleine, Equal Pay & Gender Pay Parity, Inclusive Vulture, Sexual Harassment Policies samt Pro-Women Brand. Företagens betyg baseras på kvalitet och uppvisande av data.

Schneider Electric fick särskilt höga betyg inom områdena Inclusive Culture och Pro-Women Brand. Detta som resultat av flertal initiativ för att driva positiv förändring och möjliggöra jämlika möjligheter för alla:

Starkt ledarskap inom byggsektorn med inkluderande arbetsplatskultur, genom arbete för jämlikhet som en del av FN’s Women HeForShe IMPACT 10x10x10 Champion och med 100% engagemang från VD och landschefer enligt FN Women’s Empowerment Principles.

Stärka kvinnor genom globala policies och affärsmetoder. Sedan slutet av 2018 gäller bland annat den globala föräldraledighetspolicyn Global Family Leave Policy i över 59 länder, vilket innebär 75% av de anställda på Schneider Electric, med målsättningen att inkludera samtliga under 2020. Det globala ramverket Pay Equity Framework har implementerats i 50 länder vilket innefattar över 92% av Schneider Electrics totala arbetskraft, och förväntas nå 95% under 2020.

Investera i yrkesmässig utbildning för kvinnor genom företagets Access to Energy Training & Entrepreneurship-program.

Läs mer om arbetet med jämställdhet på Schneider Electric:
https://www.se.com/se/sv/about-us/careers/why-schneider-electric.jsp

Bild: Schneider Electric