Nyheter

Eaton lanserar frekvensstyrning för trånga utrymmen

Nu släpper Eaton sin nya frekvensomriktare PowerXL DB1 som är den minsta i sin klass. Den kan installeras i hårda och krävande miljöer, samt utrymmen som saknar tillräcklig ventilation. DB1 har alla funktioner i den etablerade DC1-serien.

Den kompakta storleken är resultatet av att man har eliminerat behovet för alla skärmar, knappsatser eller kylflänsar. DB1 tar 40 procent mindre utrymme än en jämförbar frekvensomriktare med aktiv kylning. Det gör att den är den minsta IEC-kompatibla storleken med sin höjd på 74 millimeter.

– Tack vare ”cold plate”-tekniken och storleken på DB1 är det en idealisk lösning för kunder som vill integrera frekvensomriktare i befintliga system som saknar utrymme för kylflänsar eller tillräcklig ventilation, säger Mattias Johansson, Field Product Manager på Eaton.

”Cold plate”-tekniken utgår från att kylningen av elektroniken hanteras av materialen i själva inneslutningen. Genom att eliminera kylflänsen kan enheterna installeras även i trånga utrymmen som saknar tillräcklig ventilation. Skåp eller kapslingar kan tätas utan några problem, eftersom materialen de innehåller kommer att själva leda bort värmen från enheten. Detta gör DB1 lämpliga för hårda och krävande miljöer, som exempelvis höga temperaturer eller luftfuktighet.

PowerXL DB1 kan användas för styrmotorer upp till högsta effektivitetsklass IE4.

Den täcker följande motorer:
Standardiserade induktionsmotorer
3-fasasynkronmotorer
Permanentmagnetmotorer (PMM)
Borstlösa likströmsmotorer (BLDC)
Synkron reluktansmotorer (SyncRM)
DrivesConnect – Idealisk implementering.

Bild: Eaton