Nyheter

Schneider Electric uppmärksammat som ett av världens mest hållbara företag i Davos

Schneider Electric har återigen tilldelats betydelsefulla rankningar för sitt engagemang kring hållbarhet. Företaget är rankad som ett av världens mest hållbara företag av både Corporate Knights och Carbon Disclosure Project (CDP). Rankningarna tillkännagavs vid öppningen av det årliga World Economic Forum i Davos, där hållbarhet är en fråga i fokus.

Schneider Electric rankades för sjunde året i rad bland de ”Global 100” mest hållbara företagen av Corporate Knights där de hamnade på plats 29 totalt och på förstaplats i sin kategori. Mer än 7 500 företag utvärderades för att få fram den slutgiltiga listan på 100 företag i världen. Företaget finns även med i toppranking på CDP ”A-List” – bland endast 179 andra företag – för nionde året i rad.

– Hos Schneider Electric är vårt engagemang för koldioxidneutralitet en central del av företaget och genomsyrar alla våra beslut. Men vi måste alla göra mer och agera snabbare. Uppmärksammandet av våra ansträngningar av både CDP och Corporate Knights är ett positivt steg i rätt riktning och ger oss en boost, säger Jean Pascal Tricoire, vd och ordförande för Schneider Electric globalt.

Schneider Electric uppmärksammas bland annat för företagets resurshantering, personalhantering, ekonomisk förvaltning och prestationer från sina leverantörer. Företaget får även erkännande för sina åtgärder att minska utsläpp och klimatrisker, samt bidragandet till utvecklingen av en koldioxidsnål ekonomi.

– Klimatkrisen och dess relaterade ekonomiska risker är denna generations största utmaning. Vi måste tänka om kring hur vi lever med energi, hur vi designar byggnader, industrier och städer och utnyttjar teknik för att nå netto noll klimatavtryck. Dessa frågor är viktiga och borde ligga högst på dagordningen för årets World Economic Forum, säger Jean Pascal Tricoire.

Schneider Electric överträffar sina egna hållbarhetsmål

Engagemanget kring hållbarhet mäts på Schneider Electric genom Schneider Sustainability Impact (SSI). SSI, vilket publiceras varje kvartal och som värderar företagets framsteg mot hållbarhetsåtaganden genom 21 viktiga indikatorer kring klimat, cirkulär ekonomi, hälsa och jämlikhet, etik och utveckling.

Några av Schneider Sustainability Impact (SSI)-resultat under Q3 2019:

Hjälpte sina kunder spara 88 miljoner ton CO2
CO2 effektiviteten för transporter förbättrades med 8,8%
45% förnybar elförbrukning över hela världen
Förbrukning av över 77 000 ton primära resurser kunde undvikas genom cirkulära
erbjudanden

Initiativ för att driva på hållbarhetsarbetet

I augusti 2019 gick företaget med i OECD’s Business for Inclusive Growth (B4IG) som är ett samarbete mellan 34 multinationella företag med målet att främja mänskliga rättigheter, bygga inkluderande arbetsytor och stärka integrationen i deras affärsekosystem. Genom B4IG kommer Schneider Electric att expandera initiativet Social Innovation to Tackle Energy Poverty som för närvarande stödjer 42 projekt och direkt gynnar mer än 40 000 människor.

I samband med Climate Week NYC i september meddelade Schneider Electric att deras 2030-mål, att uppnå koldioxidneutralitet i sitt eget ekosystem, påskyndas med fem år och ska vara uppnått redan till 2025 för att netto-noll klimatavtryck ska uppnås till år 2030. Även i samarbetet med alla leverantörer strävar Schneider Electric efter att uppnå en koldioxidneutral leveranskedja till 2050. Dessa åtaganden bekräftades på nytt vid Madrid COP25 i december.

Företaget har tagit sig an åtagandet genom att skapa ekonomiska incitament för mer än 50 000 anställda och nästan 3 000 ledande befattningshavare för att uppnå hållbarhetsmålen, vilket säkerställer att gruppens ambitioner – och belöningar – delas över hela företaget.

Läs mer om hållbarhetsarbetet på Schneider Electric:https://www.se.com/se/sv/about-us/sustainability/

Bild: Schneider Electric