Nyheter

AlcoSense alkomätare började med en blöt bröllopsnatt

Exel, Pro och Ultra! Brittiska företaget AlcoSense alkomätare i tre modeller lanseras nu i Sverige.
Mest sofistikerade Ultra är bäst lämpad i arbetslivet, exempelvis på byggarbetsplatser.

– Om du vill försäkra dig om att arbetarna är fria från alkohol. Så att de kan hantera kranar och arbeta på byggarbetsplatsen.

Det sade AlcoSense grundare Hunter Abbot till Stordåhd kommunikation när han på onsdagsmorgonen i WeWork byggnaden på Brunkebergstorg i Stockholm presenterade brittiska företaget AlcoSenses alkomätare.

Förutom noggranna och tillförlitliga mätresultat för promillehalt redovisar AlcoSense alkomätare på en 1.8-tums display och rullgardinsmeny en lång rad andra uppgifter. Som olika länders gränsvärden för alkoholnivåer vare sig det är mätning i andning eller blod som gäller.

Hur en lång tid det tar för att kunna köra nykter igen, när det är dags att kalibrera alkomätaren och så vidare.

– Vi testar alla produkter tre gånger innan vi släpper ut dem på marknaden. Så vi vet att varje enskild produkt är helt perfekt (!), säger AlcoSenses grundare Hunter Abbot.

För låg utomhustemperatur, luftvolym och varierad kraft vid utandning, från början noll säkerhetsmarginal och sedan i växande grad undervärderad, uppmätt, promillehalt.

Det här är, understryker Hunter Abbot och AlcoSense, de vanligaste orsakerna till otillförlitlighet hos de flesta alkomätare på marknaden.

Felkällor som, enligt Hunter Abbot, eliminerats i Exel, Pro och Ultra.
Det vill säga AlcoSenses tre modeller för alkomätare. De som på den svenska marknaden nu finns att köpa för runt 3 000 kronor på nätet och hos Kjell & Company.

På vilka displayen också upplyser om temperaturen understiger felmätargränsen -5, och det alltså läge att innan promillemätning först värma sin alkomätare lite i fickan. Och där det meddelas när det en gång per år är dags att kalibrera den.

Brittiska AlcoSense tillverkar alkomätare för den privata marknaden. Men bränslecellerna som företaget använder i sina produkter finns även i många polismyndigheters alkomätare.
Svenska Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, rekommenderar AlcoSense. Produkter som för sin funktion och design fått en lång rad utmärkelser och beröm i tester och omdömen i prestigefylld internationell dags- och fackpress.

Bröllopsnatt tändande gnista

Brittiska racerföraren Hunter Abbot startade AlcoSense 2007.
Den tändande gnistan var en drinkfylld natt som bestman med sin bestman-kompanjon efter bäste vännens bröllop.
Där båda skålade i samma takt, båda tog bilen dagen efter, men där hans bestman- kompis åkte dit för fortkörning, fick blåsa och fortfarande visade sig vara på rejäl rattfyllenivå…

– Jag skulle aldrig avsiktligt köra bil berusad. Men insåg att jag hade gjort det. Så jag började söka efter en produkt där jag själv kunde mäta promillehalten påföljande dag. Men kunde inte hitta någon.

Resultatet är AlcoSense.

Grundaren Hunter Abbots presentation på onsdagsmorgonen i WeWork byggnaden på Brunkebergstorg är starten på ett tvådagars besök i syfte att lansera företagets produkter på den svenska marknaden.

Bilden:
Brittiska racerföraren Hunter Abbot startade AlcoSense 2007.
Bild: AlcoSense