Nyheter

Mer förnybar elproduktion i Västerås – resan mot en hållbar framtid fortsätter

Klockan 19.21 söndagen den 29 december fasades elproduktionen, 55 MW, vid Mälarenergis nya kraftvärmeanläggning Block 7 in på elnätet. Det innebär att anläggningen nu förutom värme även levererar el, baserad på biobränsle, till kunderna.

Det är ytterligare en viktig milstolpe i Mälarenergis hållbarhetsarbete och ett stort steg för projektet. Det innebär att projektet håller tidplan och att vi nu som planerat nu kan lägga användandet av kol och olja bakom oss.

Som traditionen bjuder så ges turbin och generator namn efter dagens namnsdag den dag infasning på elnätet sker. Så man hälsar nu Natalie, vilket turbinen nu kommer att kallas, välkommen in som en viktig del i Mälarenergi-familjen.

Bild av Jan Alin från Pixabay