Nyheter

Schneider Electric tillsätter Carina Nilsson som ny Head of Sustainability i Sverige

Den 2 december tillträdde Carina Nilsson som ny Head of Sustainability för Schneider Electric i Sverige som tillägg till sin nuvarande roll som Director Business Development på företaget. I den nya rollen kommer hon arbeta med att driva och utveckla hållbarhetserbjudandet.

Från och med den 2 december är Carina Nilsson på Schneider Electric ny Head of Sustainability för Sverige som tillägg till sin nuvarande roll som Director Business Development. Hållbarhet är ett fokusområde på Schneider Electric och att Carina tillträder denna roll ger ytterligare fokus på hållbarhet som en möjliggörare för nya affärsmodeller.

– Schneider Electric har ett starkt globalt fokus på hållbarhet. Mitt ansvar är att tillföra kundernas perspektiv: vilka utmaningar inom hållbarhet står de inför och hur kan vi genom att samverka bidra till en hållbar utveckling för våra respektive affärsmodeller, säger Carina Nilsson, Director Business Development och Head of Sustainability på Schneider Electric i Sverige.

Carina Nilsson har arbetat hos Schneider Electric i Sverige sedan juli 2018 och har en bakgrund som konsult inom många olika typer av industriers affärs- och verksamhetsutveckling. Som Head of Sustainability kommer Carina bland annat ta in globala lärdomar till Sverige och hitta samarbetsformer för att hjälpa kunders och leverantörers resa mot mer hållbara affärsmodeller.

– Jag är stolt över det arbete vi driver inom detta område på Schneider Electric och hur vi hjälper våra kunder att bli mer energieffektiva och hållbara. Jag ser fram emot att vi tillsammans utmanar oss ytterligare inom detta område, säger Carina Nilsson.

Bilden:
Carina Nilsson.
Bild: Schneider Electric