Nyheter

NSK-lager för glödningslinje sparar stålverk 372 555 €

NSK:s expertis, som arbetar med att lösa problem för den globala stålindustrin, hjälper till att uppnå besparingar på 372 555 euro per år vid en kontinuerlig glödningslinje tack vare elimineringen av oplanerade driftstopp till följd av havererade lager.

I genomsnitt uthärdade stålbandsglödlinjen oplanerade driftstopp på 17 timmar per år, vilket för en process som var tänkt att vara kontinuerlig visade sig vara extremt kostsamt. Att lägga till kostnaderna för produktionsstopp, behovet av att hyra tung lyftutrustning och kravet på ytterligare underhållspersonal innebar att varje förlorad timme kostade 21 915 euro.

För att hjälpa till att eliminera den årliga genomsnittliga kostnaden för driftsstopp på 372 555 euro efterfrågade den globala stålproducenten NSK:s tjänster. Inom ramen för företagets AIP Added Value Programme utförde experttekniker analys av de havererade lagren och identifierade att både lagertyp och tätningslösning var otillräckliga för tillämpningen. På grund av både förorenings- och smörjproblem uppvisade kullagren betydande utmattning.

Med tanke på tillämpningens höga belastning och låga hastighet rekommenderades att stålverket bytte till NSK:s tätade flerradiga cylindriska rullager (kranlager). Som namnet antyder används denna lagertyp ofta i kranskivor som finns i stenbrott, hamnar och byggarbetsplatser. Den höga lastkapaciteten och avancerade tätningen i kranlager innebär emellertid att de också är idealiska för användning under de krävande förhållandena som råder i ståltillverkning.

På stålbandsglödlinjen innebar NSK:s maskindesignstöd en revidering av lagerhuset så att det bättre kunde rymma lagerenheten. Det är viktigt för ståltillverkaren att NSK:s kompletta cylindriska rullager erbjuder ett avancerat system av kontakttätningar som minimerar fettläckage och ökar motståndet mot vatten och andra främmande ämnen. Dessutom förbättras förmågan att tillhandahålla tillförlitlig livslängd i svåra miljöer genom bearbetade hål som finns på lagrens inre och yttre ringar för att möjliggöra påfyllning av litiumfett på plats. Smörjningshål underlättar enkelt underhåll och fettpåfyllning, medan fosfatytbehandling, som förbättrar korrosionsbeständigheten, är en ytterligare fördel.

En första provning av lagren genomfördes på glödningslinjen för att bestämma effektiviteten i NSK:s lösning. Här utfördes analysen av lagertillstånd i mitten av försöket, vilket inte avslöjade några tecken på slitage, medan en granskning efter försöket inte visade på några signifikanta lagerskador. Faktum är att lagren fortfarande var i full drift efter mer än tre års tjänst, vilket helt eliminerade de tidigare årliga kostnaderna på 372 555 euro.

Bilden:
Den höga lastkapaciteten och avancerade tätningen av NSK:s flerradiga cylindriska rullager (kranlager) visar sig vara idealiska för användning i stålverksmiljöer.
Bild: NSK