Nyheter

Fagor Ederlan Tafalla-gjuteriet uppgraderar produktionskapacitet för kompaktgrafitjärn

  • Uppgradering till System 3000 vid Fagor Ederlan-gjuteriet i Tafalla, Spanien
  • Produktutveckling för tunga fordon och industriell kraft
  • Inledande prototypproduktion pågår

Fagor Ederlan Group har beställt en kapacitets- och funktionsuppgradering av SinterCast processtyrningssystem för kompaktgrafitjärn (CGI) till sitt gjuteri i Tafalla, Spanien. Beställningen innebär en uppgradering av den ursprungliga System 2000-installationen till System 3000-standard för att stödja intensifierad produktutveckling av motorkomponenter till tunga fordon och industriell kraft. System 3000 har installerats och inledande CGI-prototypproduktion pågår.

-Till följd av vår senaste investering på mer än 40 miljoner euro i nya anläggningar för smältning och avgjutning har vi positionerat oss med metallurgisk flexibilitet och kapacitet för olika gjutgodsstorlekar att fullt ut förverkliga de potentiella fördelarna med kompaktgrafitjärn, säger Mr. Ignacio Ainzuna, Engineering Director för Fagor Ederlan Tafalla S. Coop. Med uppgraderingen till SinterCast System 3000-standard ser vi fram emot att kunna stödja våra kunders behov av CGI-produktutveckling och serieproduktion.

– Som ett gjuteri specialiserat på motorkomponenter för mellantunga och tunga fordon, återspeglar Tafalla-investeringen den ökande efterfrågan på CGI inom tunga fordon och industriell kraft, säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. Uppgraderingen stärker vår ståndpunkt sedan länge att tunga motorkomponenter på lång sikt utgör den största tillväxtmöjligheten för kompaktgrafitjärn. Vi ser fram emot att utveckla och realisera denna marknadsmöjlighet tillsammans med Tafalla.

Bild av Bruno Glätsch från Pixabay