Nyheter

Jenny Larsson – ny vd för ABB Power Grids Sweden AB

Jenny Larsson har, från 1 januari 2020, utsetts till ny vd, i tillägg till rollen som sälj- och marknadschef, för ABB Power Grids Sweden AB, den del som under mitten av 2020 kommer skapa ett Joint Venture med Hitachi.

Jenny efterträder Johan Söderström som kommer fokusera på sin roll som Europachef för globala ABB Power Grids och som efter årsskiftet utökas med region Mellanöstern och Afrika samt Sydamerika, Japan och Sydkorea.

Idag är Jenny sälj- och marknadschef för ABB Power Grids Sweden AB, en roll hon har haft sedan 1 juni 2018 och där hon ansvarar för att lyfta och stärka tillväxten för Power Grids på den svenska marknaden.

Jenny har lång erfarenhet inom energibranschen och började sin karriär som trainee på Vattenfall, där hon under flera år hade många ledande positioner. Bland annat som chef för affärsenheten Värme Sverige på Vattenfall och hon var under tre år även vd för Gotlands Energi.

– ABB Power Grids formar framtidens hållbara energilandskap med banbrytande teknik och vi har en lång historia i Sverige. Jag är oerhört glad att lämna över till Jenny Larsson som med sina erfarenheter, insikter och fina ledarskap kommer att bidra till att fortsätta stärka verksamheten och våra kollegor, arbeta nära våra kunder och partners samt fortsätta säkerställa en lönsam och hållbar tillväxt, säger Johan Söderström, Europachef för ABB Power Grids samt vd för ABB Sverige fram till 1 januari 2020.

– Jag ser verkligen fram emot mitt nya uppdrag och vill fortsätta i Johans anda med fokus på människor, kunder och innovativ teknik. ABB Power Grids är inne i en spännande och händelserik resa där vi i mitten av nästa år kommer skapa ett Joint Venture tillsammans med Hitachi. Det ska bli väldigt roligt att arbeta tillsammans med alla fantastiska kollegor, fortsätta vara nära våra kunder och skapa ett starkare, smartare och grönare elnät. Vi har alla möjligheter framåt, säger Jenny Larsson om sin nya roll.

Jenny har en civilingenjörsexamen i miljö och vattenteknik från Uppsala universitet och blev utnämnd till Årets Kraftkvinna 2016 av det kvinnliga nätverket Kraftkvinnorna.

ABB Power Grids är världsledande inom kraftteknik och strävar efter att vara kundens val för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät. Power Grids erbjudande omfattar produkter, system, mjukvarulösningar och service genom hela värdekedjan och är utformade för att möta den växande efterfrågan på el med minimal miljöpåverkan.

ABB Power Grids Sweden AB har ungefär 4000 medarbetare och finns på cirka 20 orter. De största verksamhetsorterna är Ludvika med cirka 2700 medarbetare och Västerås med cirka 900 medarbetare.

Bilden:
Jenny Larsson.
Bild: ABB