Nyheter

Tillsatsmaterial för svetsning och maskinverktyg kan nu beställas online från SSAB

Som en del av en satsning på heltäckande lösningar för verkstäder tillgängliggör nu SSAB sitt produktsortiment av tillsatsmaterial för svetsning och maskinverktyg för SSAB-kunder i Europa. Detta matchande sortiment förenklar svetsning och maskinbearbetning av höghållfasta stål som Hardox® slitplåt. Produkterna är direkt tillgängliga för beställning online.

SSAB har initierat tekniska partnerskap för att få ut dessa produkter på marknaden, så att vem som helst ska kunna dra fördel av den fulla potentialen i SSAB:s stål. Experter från SSAB har noga testat prestandan i dessa verktyg med Hardox® slitplåt i både stationära och radiella borrmaskiner, liksom i CNC-maskiner. Produkterna har även förlanserats till Hardox Wearparts-center, slitplåtsspecialister över hela världen som tillhandahåller delar och reparationstjänster som uppfyller högsta professionella standarder.

Produkter och support från experterna på höghållfast stål

Hardox® slitplåt är känt för sina goda verkstadsegenskaper. Med de rätta maskinverktygen, det rätta kunnandet och de bästa tillsatsmaterialen kan den bearbetas med optimala resultat. Det är därför SSAB nu stöder tillverkare med ett produktsortiment som bygger på årtionden av erfarenhet av bearbetning av höghållfasta stål och en dokumenterad historik av enastående kundsupport.

– Via våra teknikpartner och nära kundrelationer avser nu SSAB satsa på en breddad användning av höghållfasta stål som är starkare, lättare och mer hållbara, säger Josefin Aspegren, Head of Workshop Solutions på SSAB Services. “Det här är något som gynnar alla i värdekedjan: på en praktisk nivå får tillverkarna de verktyg de behöver för att kunna bearbeta höghållfast stål med optimala resultat, medan slutanvändarna och samhället i helhet kan dra fördel av utrustning och maskiner som varar längre och uträttar mer med mindre mängd stål, säger hon.

Fördelar med matchande tillsatsmaterial för svetsning

Sortimentet av svetsmaterial innefattar solid tråd, tråd med flusskärna och tråd med metallkärna samt elektroder, och de finns både som svarta och rostfria tillsatsmaterial. All tråd säljs i 15–18 kilosförpackningar och i bulk, för hög verkstadsproduktivitet.

  • Undvik risken för vätesprickning, oavsett om det är i verkstaden eller i tuffa utomhusmiljöer
  • Få prydligare svetsfogar och lite svetsloppor
  • Uppnå högre produktivitet med ändamålsenlig tråd med fluss- eller metallkärna
  • Specialgjort för svetsning av höghållfasta stål, men kan även användas för ordinärt och rostfritt stål

Fördelar med matchande planförsänknings- och försänkningssatser

Maskinverktygssortimentet innefattar både försänkningssatser, planförstärkningssatser och HSS-Co8%-borrar. Allt möjliggör högeffektiv bearbetning av Hardox® slitplåt även utan CNC-maskiner.

Inhouse-testning av maskinverktygen har visat att försänkning av M16-skruv kan göras 95 % snabbare med SSAB:s försänkningssats.

  • Maskinbearbeta snabbare och exaktare med ändamålsenliga, matchande verktygssatser
  • Smart verktygsdesign med utbytbara delar som kan bytas på några sekunder
  • Spara tid och pengar på lång sikt tack vare utbytbara skär