Nyheter

Cell Impact deltar i handelsdelegation till Sydkorea

Cell Impact AB besöker, tillsammans med 60 svenska exportföretag, Sydkorea den 17-19 december. Delegationen omfattar företagsledare från svensk industri och arrangeras av Business Sweden. Med på resan är också Sveriges statsminister, Stefan Löfven, och SEB-bankens ordförande, Marcus Wallenberg.

Resans syfte är att stärka banden mellan länderna inom industriell forskning och innovation, och att identifiera framtida samarbeten. Delegationen får även möjlighet att genomföra ett antal industribesök på plats, bland annat hos Hyundai Motor Group och Samsung.

– Sydkorea är en mycket intressant marknad för oss, speciellt med deras stora strategiska satsning på vätgas för att ersätta fossila bränslen, säger Pär Teike, vd på Cell Impact. Tillsammans med Tyskland, Japan och Kina, är Sydkorea ett av världens föregångsländer, både när det gäller industriell innovation och omställning till vätgasbaserade energisystem.

– Sydkoreas regering satsar nu över 17 miljarder svenska kronor på bränslecellsteknik för fordon, samtidigt som man annonserat att man vill att 10 procent av städernas energibehov skall genereras via vätgas redan år 2030, fortsätter Pär. Denna utveckling kommer att kräva en enorm produktionsökning av bränsleceller, ett område där vår produktionsteknik har mycket att bidra med.

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder. Cell Impact är noterat pa Nasdaq First North Growth Market och FNCA Sweden AB ar bolagets Certified Adviser (CA).

Bild av Funki50 från Pixabay