Nyheter

SCA söker 300 sommarvikarier till Sundsvall, Piteå och Umeå

Nu drar SCA igång arbetet med att rekrytera sommarvikarier inför 2020. Behovet är stort och cirka 300 nya medarbetare kommer att få plats vid SCAs enheter i Norrland.

– Vi söker efter unga människor i åldrarna 18-25 år som är intresserade av att jobba inom en hållbar bransch där det finns många inriktningar, berättar Maria Nyberg, rekryteringschef inom SCA.

Sommarrekryteringen är viktig för att säkra SCAs framtida kompetens, och det är också en möjlighet för unga människor att lära känna SCA lite bättre som företag. SCA är en stor arbetsgivare i alla tre städerna och i närliggande områden.

– Precis som vi gjort de senaste åren kommer vi att fortsätta vår satsning på en ökad mångfald genom vår rekrytering. Våra tjänster passar alla, både tjejer och killar, och vi hoppas på många sökande. Det finns också många olika tjänster att söka till som: processoperatörer, miljötekniker, el- och automationstekniker, fartygsagenter, truckförare, hamnarbetare och assistenter inom ekonomi, marknad eller labb, säger Maria Nyberg.

I början av 2020 när ansökningsperioden är över fortsätter rekryteringsarbetet enligt fjolårets lyckade koncept med speed-intervjuer, där både rekryteringspersonal och andra SCA-anställda träffar ett stort antal sökande.

– Det är intressanta, roliga och spännande dagar där vi träffade många sökande. I år utökar vi det här och kommer att ha rekryteringsevent i samtliga tre städer, avslutar Maria Nyberg.