Nyheter

Lagra solenergi – i molnet

Power2U och Headlight har tecknat ett ramavtal inom området AWS molnarkitektur och systemutveckling. Headlight bistår med kompetens för att bygga en stabil och skalbar plattform för Power2Us produkter och framtidens digitala energisystem.

Energisektorn står inför en enorm förändring – från centraliserad, storskalig energiproduktion till lokal, decentraliserad produktion och lagring av energi, vilket ställer stora krav på utvecklingen av digitala energisystem med användaren i fokus. Power2U erbjuder smarta molnbaserade energilösningar som gör det enkelt att förstå och ta kontroll över sina energitillgångar, energioptimera fastigheterna och dra nytta av möjligheterna i det framtida energisystemet.

Power2U skapar ett 100% förnybart och hållbart energisystem för alla. Det är viktigt att både företag och slutanvändare kan förstå, påverka och kontrollera sin elanvändning, kostnad och miljöpåverkan.

– Verkligheten av klimatförändringar har aldrig varit tydligare och inte heller vägen framåt. Headlight är en perfekt partner för oss, och vi ser fram emot att förändra framtiden tillsammans, säger Göran Ernstson VD på Power2U.

Med en tydlig molnstrategi och genom att använda de senaste teknikerna inom området kan Power2U snabbt röra sig framåt och förfina sina produkter i en mycket hög takt.

– Power2U är en väldigt spännande kund där vi kan bidra med våra djupa kunskaper i kombination med vårt partnerskap med AWS. Vi ser en mycket stor potential i deras produkter och ser fram mot ett mycket gott samarbete att utveckla deras lösningar, säger Tomas Täuber VD på Headlight Mälardalen.

– Vi tror att det är genom att arbeta tillsammans som vi människor kommer kunna skapa en hållbar framtid, och nu har vi en perfekt partner som liksom oss vill skapa värde och förändring på riktigt. Tillsammans kommer vi göra stor skillnad. Ett digitalt och flexibelt energisystem, baserat på förnybar energi, enligt Göran Ernstson.

Bild av RÜŞTÜ BOZKUŞ från Pixabay