Nyheter

Scheman via molnet

EPLAN eBuild, den nya molnmjukvaran för generering av elektriska scheman eller flödesscheman, lanseras i samband med SPS 2019. Den är inriktad på användare av EPLAN Platform 2.8 som vill börja jobba molnbaserat.

– Kraven för att använda denna helt nya freemium-programvara registreras i EPLAN ePulse-molnet och använder EPLAN-plattformen, version 2.8.»Med Eplan eBuild får våra kunder ett enkelt men ändå kraftfullt verktyg som möjliggör initial projektplanering i molnmiljö», säger Vice President Cloud Software Hauke Niehus.

EPLAN eBuild är namnet på denna nykomling, som öppnar helt nya möjligheter inom teknik som en del av EPLAN ePulse:s molnbaserade tjänster. Arbetsmetoden, som är helt ny och lämplig att använda i molnmiljö, är noggrant utformad för enkel användning. Användare som arbetar med EPLAN-plattformen kan se fram emot att enkelt komma igång, eftersom det inte kräver någon utbildning eller omfattande introduktion.

Registrera helt enkelt med EPLAN ePulse, öppna sedan ett projekt, välj uppgifterna och, med ett musklick konfigurerar programvaran scheman baserade på EPLAN Electric P8 eller flödesscheman baserade på EPLAN Fluid.

Makroteknologi för snabb framgång

Hauke Niehus, Vice President Cloud Business, förklarar kortfattat tjänsten, som börjar snabbt och enkelt: »Med EPLAN eBuild får våra kunder ett enkelt men ändå kraftfullt verktyg som möjliggör initial projektplanering i molnmiljö. Det gör att våra kunder automatiskt kan generera scheman för standardkretsar med lagrade makrobibliotek, vilket sparar betydande tid och ritarbete när de planerar automatiseringssystem».

Konfigurationen är enkel – här med exemplet på en slipmaskin i form av en komplett maskinkonfiguration.

Logik ingår

Det som är speciellt med EPLAN eBuild är att det levererar lagrade makron för hela elektriska scheman och flödesscheman i stället för att tillhandahålla data för enskilda enheter eller komponenter. Eftersom den innehåller den motsvarande logiken och varianter, påskyndar den designprocessen enormt och är ännu mer spännande att använda när det gäller smart funktion.

Genom att gå framåt kommer användarna att kunna fokusera på sina kärnuppgifter och den tunga »kopiera-och-klistra» -metodiken blir historia. En annan fördel som EPLAN överför till sina kunder i sin helhet är att dokumentationens kvalitet ökar på grund av tidigare testade schematiska mallar.

Biblioteken kommer successivt att utökas – det första startpaketet på engelska och tyska kommer att finnas tillgängligt i tid för SPS 2019. EPLAN diskuterar för närvarande med många komponenttillverkare om att utöka bibliotekets utbud. Målet är att uppnå största möjliga tillgänglighet av konfiguratorer för att maximera den positiva användarupplevelsen på ePulse. Eftersom data tillhandahålls användare via molnet är dett enklare att hålla informationen uppdaterad.

Subfunktioner, som visas här med exemplet på en 24V strömförsörjning, kan enkelt konfigureras med Eplan eBuild.

Mer information: https://www.eplan.de/ebuild-en

Bild: EPLAN