Nyheter

Interroll trummotorer får EHEDG-certifiering för högsta hygienkrav

European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) har certifierat Interrolls nuvarande trummotorplattform efter omfattande tester för hygieniska industriella tillämpningar. Denna officiella bekräftelse ger den internationella livsmedels-, läkemedels- och förpackningsindustrin en kompakt, kraftfull och energibesparande drivlösning som uppfyller de högsta hygienkraven.

EHEDG är en internationell förening bestående av forskningsinstitut och universitet, hälsomyndigheter och statliga organisationer samt livsmedelstillverkare.

Syftet är att garantera säker mat inom alla områden inom livsmedelsproduktionen genom att förbättra hygienisk teknik och design. Med lämplig certifiering kan användaren vara säker på att den valda produkten har utformats för att uppfylla de högsta hygienkraven, vilket är fallet med Interroll trummotorer.

– Med EHEDG Class 1-certifiering för våra innovativa trummotorer har kunder och användare viktiga fördelar vid byggandet av materialhanteringslösningar. Våra drivlösningar erbjuder bevisat mervärde genom att uppfylla de mest krävande hygienkraven, vilket avsevärt minskar risken för kontaminering och gör rengöringen mycket enkel. Dessutom är den hygieniska utformningen av Interroll trummotorer en standardfunktion – och behöver inte uppnås genom kostsamma designförändringar i respektive projekt,förklarar Dr. Hauke Tiedemann, VD för Interroll Trommelmotoren GmbH.

Förutom EHEDG-certifiering för hygieniskt bruk uppfyller Interroll trummotorer också materialkraven från US Department of Agriculture/Food and Drug Administration och EU-förordningen EG 1935/2004 för användning i livsmedelsindustrin. Som kompakta drivlösningar för industriella tillämpningar har Interroll trummotorer också standard IP66- och IP69k-tätningssystem. Förutom hygienfördelarna är Interroll trummotorer mycket effektiva under drift: De minskar energiförbrukningen och rengöringstiderna med upp till 30 procent jämfört med konventionella lösningar.

Bilden:
Interrolls EHEDG klass 1-certifierade trummotorer minskar risken för kontaminering avsevärt och gör rengöring mycket enkel.
Bild: Interroll