Nyheter

Oslos största stadsutvecklingsprojekt väljer Rejlers för elprojektering

Rejlers har valts som leverantör när Oslos största projekt för smart stadsutveckling, Økern Portal, ska förses med el. Uppdraget omfattar kontorsbyggnader och marknadsområden på totalt 68 300 m² i en helt ny stadsdel med en tydlig, hållbar profil.

I området Økern och Hovinbyen i Oslo växer nu ett av de största stadsutvecklingsprojekten i huvudstaden fram. Den nya stadsdelen kommer att husera 100 000 invånare och blir arbetsplats för tiotusentals. Mitt i området ligger ”Økern Portal” som med sina ca 81 000 kvadratmeter skapar en hållbar gemenskap mellan näringsliv och miljö i en smart kommersiell byggnad. Rejlers har tilldelats uppdraget med elprojektering av kontorsbyggnader och marknadsområden på totalt 68 300 m².

– Økern Portal blir mer än en kontorsbyggnad. De anställda får ett större utbud än vad man kan hitta i vanliga kommersiella lokaler, eftersom byggnaden ska vara en aktiv bidragstagare till både företagsklimatet och lokalsamhället. För att detta ska ske måste området på bottenplan vara attraktivt och öppet för alla. Det kommer att skapa en större mångfald än vi ser på de flesta andra ställen, säger Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring, som ligger bakom byggnaden. 

– Vi är mycket glada över uppdraget. Det finns en tydlig ambition om att Økern Portal ska bli en modern smart byggnad, och vi ser fram emot att bidra med vår expertis och kompetens i projekteringen, säger Petter Arnesen, ansvarig för Buildings på Rejlers i Norge.  

Bild av Alexandra von Gutthenbach-Lindau från Pixabay